Tort diplomat cu pepene galben, prune si kiwi

de FlaviaD in Torturi, 24 Aug 2013 | 2691 vizualizari

 

Nu prea sunt eu fan al prajiturilor care nu au ciocolata, dar tortul acesta diplomat este absolut demential :) Merita sa fie trecut si el la categoria prajiturilor sanatoase.
M-am decis pentru un tort facut la rece ca tot e cald in perioada asta, asa ca am folosit piscoturi. Si pentru ca se voia a fi un tort racoritor, era musai sa-i fac si o crema racoritoare de lamaie pe baza de iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi (200 g)
  • 500 g iaurt gras
  • 6 linguri de zahar
  • 1 kg frisca
  • 2 lamai
  • 2 kiwi
  • 5-6 prune
  • 4 felii pepene galben
  • gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu pepene galben, prune si kiwi:

Am batut frisca tare si am dat-o la frigider – am avut nevoie de aproximativ un kilogram de frisca sa umplu tortul. Dupa care am scurs zeama de la doua lamai, am amestecat-o cu gelatina si zaharul pana ce s-a topit zaharul. Apoi am adaugat iaurtul si am pus toata compozitia pe foc, amestecand cu lingura pana s-a fiert si s-a ingrosat. Am lasat la racit si am dat si crema la frigider. Cat timp frisca si crema stateau la frigider sa se racoreasca, eu am pregatit fructele. Am taiat feliile de pepene galben cubulete si mi-am pregatit fructele – prunele si kiwi – pentru ornat. Tot aici am asezat si piscoturile intr-o tava de cozonac in care am asezat o folie alimentara lasandu-i capetele sa treaca bine de margini pentru a putea trage de ea cand aveam sa scot prajitura astfel incat sa nu-si piarda forma. Piscoturile le-am aranjat pe fundul tavii, pe peretii acesteia am asezat piscoturile orizontal, nu vertical. Am dorit sa dau un plus de savoare tortului meu diplomat si am insiropat fiecare piscot cu Garone alb utilizand o pensula alimentara. Am evitat sa trec piscoturile prin Garone fiindca s-ar fi inmuiat prea tare si mi-ar fi stricat crema.


Dupa ce am asezat primul strat de piscoturi si le-am insiropat cu Garone alb asa cum am precizat mai sus cu pensula, am scos crema si frisca de la frigider si un sfert din cantitatea de frisca am amestecat-o cu crema de lamaie. O parte din aceasta crema am intins-o pe stratul de piscoturi, iar peste crema am asezat un strat gros de cuburi de pepene galben.


Urmatorul strat de piscoturi insiropate cu Garone alb a acoperit stratul de cuburi de pepene galben. Am continuat cu al doilea strat de crema. Restul de crema si frisca se pastreaza. Prajitura se da la frigider pentru cel putin o ora.


Cand am scos de la frigider am intors tava invers pe un platou – este indicat sa facem miscarea aceasta cat mai rapid. Apoi doar am indepartat folia alimentara si am mai imprastiat un strat de crema.


Se orneaza dupa plac. Eu am procedat in felul urmator: pe stratul de crema de la suprafata am asezat fructele, feliile de kiwi si prune, si am ornat cu cantitatea de frisca ramasa de jur imprejur.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu pepene galben, prune si kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

babi5 1

25.08.2013, 10:31

FlaviaD 1

25.08.2013, 13:45

Vin cu o feliuta la fiecare

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 08:46

Bun tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu ciocolata si mure