Tort Dobos

de pity19 in Torturi, 18 Apr 2014 | 2252 vizualizari

 

Numai eu stiu cati nervi mi-au facut blaturile! :)))
Normal aveam in plan sa fac doua torturi Dobos , dar la cati nervi mi-au facut blaturile :))) m-am lasat pagubasa :))
Poze nu am facut , prea multi nervi adunati am avut :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • un plic praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • Pentru crema :
  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 200 gr unt\margarina
  • Glazura :
  • 4 linguri de zahar
  • Ptr ornat :
  • un plic crema ptr prajituri de ciocolata Ole
  • 150 ml lapte
  • 75 ml frisca lichida Hulala
  • esenta de rom o lingurita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Blaturile: Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile, adaugam zaharul, mixam in continuare. Batem cu o lingura galbenusurile, le adaugam la albusuri, mixam usor, dupa care adaugam treptat faina si praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt, luam cate 3 linguri din compozitie, ungem hartia de copt cu ea, punem in cuptorul preincalzit la foc mediu, aprox 8-10 minute. In asa fel continuam cu toata compozitia (mie mi-au iesit 8) .


Crema: Galbenusurile le batem cu lingura sau furculita, punem intr-o cratita, dam la foc mic sau la baie de aburi, amestecand in continuare pana cand devine o crema mai groasa. Dam de pe foc, adaugam zaharul, amestecand in continuare, apoi ciocolata data pe razatoare si untul mixat bine. Lasam la racit dupa care mixam pana devine crema fina


Glazura: Luam o cratita in care punem cele 4 linguri de zahar, punem la foc mic, amestecam pana cand devine usor maronie, fara a se arde .


Luam o foaie de prajitura, ungem foaia foarte bine cu un cutit umed si uns cu unt. Cu varful unui cutit conturam straturi, dupa care apasam bine si taiem bucati lungi.


Ungem fiecare foaie cu crema, la sfarsit adaugam foitele cu zahar ars.


Ptr ornat: Intr-un bol punem crema Ole, laptele si frisca, mixam bine pana devine o spuma tare.


Ornam frumos tortul si lasam sa stea cateva ore sau chiar pana a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Bunica 1

18.04.2014, 21:15

Harnicuta,harnicuta!

MIUTA 1

18.04.2014, 23:48

Foarte harnicuta

pity19 1

19.04.2014, 11:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de spanac cu cartofi
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

ieri la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

ieri la 09:13

Coliva

de Rocsi 9

pe 02.03 la 19:11

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, iaurt si piersici