Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure

de deyutzky in Torturi, 28 Feb 2014 | 7933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat(tava 26 cm):
  • 4 oua
  • 4 linguri de tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri indulcitor pudra
  • 2 lingurite de cacao degresata
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 100 ml lapte degresat
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de vanilie
  • Crema branza:
  • 5 albusuri
  • 750 g branza degresata
  • 8 linguri indulcitor sau dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 10 linguri de lapte degresat
  • Topping fructe de padure:
  • aprox 450-500 g fructe de padure
  • 1 plic tort gelee rosu Dr Oetker
  • 250 ml apa
  • indulcitor dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile spuma cu putina sare.


Turnam galbenusurile unul cate unul peste albusuri si mixam la treapta cea mai mica.


Adaugam pe rand ingredientele uscate: taratele de ovaz amestecate cu praful de copt, amidonul, cacaua si indulcitorul si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.


Tapetam o tava (a mea are 26 cm diametru) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pentru aprox 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.


Cand este gata, scoatem din cuptor si lasam la racit.


Pregatim siropul: amestecam laptele degresat cu esenta de vanilie si indulcitor.


Imbracam tava cu peretii detasabili in care am copt blatul in folie alimentara si punem blatul acolo. Il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam.


Crema:


Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Intr-un bol se amesteca branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.


Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi laptele cu gelatina peste branza si omogenizam.


Mixam albusurile spuma si le incorporam in compozitia de branza. Turnam crema peste blat si dam la frigider aprox 1 ora pentru a se intari.


Dupa ce crema s-a intarit adaugam fructele de padure, iar peste fructe turnam tort gelee-ul pregatit conform instructiunilor de pe plic.


Dam tortul la frigider pentru inca 2-3 ore apoi il servim.








Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Teo 1

01.03.2014, 22:20

Armonieee!

laura_n 1

02.03.2014, 13:32

nu stiu cine tine Dukan-ul asta la voi, dar ma innebunesti cu atatea bunaciuni! cred ca ma apuc si eu de ea ))

deyutzky 1

02.03.2014, 15:27

)) le fac pt o cunostinta ca noi suntem batz amandoi ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute marinate la CrockPot
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Furst Puckler(Cupola Principelui Puckler) cu fructe de padure Dukan