Tort de ciocolata cu trufe

de leoflori in Torturi, 10 Iul 2009 | 10845 vizualizari

 

ciocolata+ciocolata+ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt.blat : ( tava rotunda de 23 cm inalta-peste 15 cm sau 2 tavi 23/8) 315 gr.faina 
  • 226 gr.unt la temp.camerei
  • 400 gr.zahar
  • 3 oua mari
  • 240 ml.lapte
  • 120 gr.ciocolata amaruie
  • 30 gr.cacao
  • 240 ml.apa clocotita
  • 2 lgte praf copt
  • 1 lgta bicarbonat
  • 1/4 lgta sare
  • 2 lgte esenta vanilie 
  • Crema ganache : 300 gr.ciocolata amaruie
  • 300 ml.frisca lichida
  • Trufele : din aceesi compozitie de crema ganache. 
  • Glazura : 100 gr.ciocolata amaruie
  • 200 ml.frisca lichida.
  • 1 lgta esenta rom.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu trufe:


Blatul: Amestecam ciocolata cu cacao si turnam apa clocotita peste ele. Amestecam usor pana se topesc.

Amestecam faina + praf copt + bicarbonat + sare.

La mixer frecam untul spuma si treptat adaugam si zaharul. Mixam cca 3 minute.

Adaugam ouale, unul cate unul si esenta de vanilie.

Punem laptele si amestecul de faina, in reprize.

La sfarsit adaugam ciocolata + cacao topite.

Pregatim tava pt.copt, turnam compozitia si coacem 35-45 minute.(proba scobitorii).

Lasam la racit 15-20 minute inainte sa scoatem din tava.

Inainte de a pune crema trebuie sa fie complet racit.

Crema:


Frisca + cioco le topim la bain marie, amestecand usor.

Punem la rece 5-6 ore (peste noapte).

Apoi batem crema cu mixerul pana devine spumoasa.

Glazura :


Topim ingredientele la bain marie , lasam putin la racit si turnam pe tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

11.05.2011, 15:33

Tuxedo 1

26.12.2013, 17:05

dar cum montezi tortul ? si decoratul ?

babi5 1

17.12.2014, 07:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere