Tort "Old fashion"

de Doralinda in Torturi, 28 Mar 2013 | 15372 vizualizari

 

E un tort simplu de preparat, si special cu aceasta "banda" de ciocolata de jur imprejur!

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 125 gr zahar
  • 30 gr cacao 70%
  • 125 gr faina
  • 5 oua
  • Ptr sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 80 ml coniac

Ptr crema de ciocolata:

  • 600 gr ciocolata ptr gatit
  • 500 gr smantana
  • 250 ml lapte

Ptr decorul de jur imprejur

  • 100gr ciocolata neagra
  • o bucata de plastic cu diametrul tortului
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Old fashion":

In bolul de la mixer, punem ouale, zaharul si batem la viteza mare pana devine o compozitie "spumoasa". Amestecam faina cu cacao si indicat este sa trecem printr-o sita intai de a adauga la compozitie ptr a deveni mai pufos blatul! Adaugam apoi la compozitia de oua amestecand usor cu o lingura, NU cu mixer! Sa avem o forma unsa cu unt si presarata putin faina si turnam compozitia, forma sa fie de diametrul de 24cm, apoi punem la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 25-30 min. Cand e gata lasam sa se raceasca bine blatul inainte de a-l taia! Siropul se prpara foarte rapid, amestecam apa cu zaharul si lasam sa dea doar un clocot si apoi lasam sa se raceasca, si cand e rece, adaugam coniacul.

Ptr crema, taiem bucatele mici ciocolata, smantana o batem cu mixerul pana se ingroasa, iar laptele il incalzim bine dar sa NU fiarba! Cand laptele e gata turnam peste ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata, puteti folosi si un mixer de mana. Adaugam si smantana si amestecam bine cu o spatula.

Taiem blatul cu ajutorul unui cutit(sau daca aveti aparatul special) in 3 parti, pe o tava punem cercul de la forma in care am facut checul, punem primul rand de blat, il stropim cu o pensula cu sirop, punem crema, apoi tot asa cu urmatoarele 2 bucati de blaturi dar pe ultimul, punem doar sirop si nu crema! Punem la congelator cca 1-2 ore. In mod normal trebuie sa va ramana crema destul pe care o pastrati la frigider ptr garnitura.

Ptr ciocolata de decor, topim ciocolata la bainmarie, si atentie, ca sa ne iasa bine in jurul tortului, trebuie sa fie calduta, nu fierbinte ptr ca nu se va lipi pe tort si se va albi! Deci, o turnam pe o bucata de marmura si o amestecam cu o spatula repede. Sa avem deja taiata o bucata de plastic(puteti folosi de la o sacosa de plastic mai tare) cat e diametrul tortului si putin mai mare decat grosimea lui, o intindem pe masa, punem scotch la capete ca sa o putem lucra bine, si turnam ciocolata peste aceasta banda dupa care o infasuram repede in jurul tortului si punem la frigider ptr cca 1 ora ptr a se intari. Cand e gata, tragem usor de un capat al plasticului incat ciocolata sa ramana lipita pe tort! Trecem la ornare cu ajutorul unei pungi ptr decor, punem restul de crema si decoram dupa plac!

 

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de praf de copt ptr ca ouale ajuta la crestere!

2

E indicat sa faceti blatul cu o zi inainte ptr a il puteti taia usor!

3

Daca tortul e ptr copii, atunci nu e nevoie sa puneti coniacul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Old fashion"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici