Tort "Old fashion"

de Doralinda in Torturi, 28 Mar 2013 | 10523 vizualizari

 

E un tort simplu de preparat, si special cu aceasta "banda" de ciocolata de jur imprejur!

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 125 gr zahar
  • 30 gr cacao 70%
  • 125 gr faina
  • 5 oua
  • Ptr sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 80 ml coniac

Ptr crema de ciocolata:

  • 600 gr ciocolata ptr gatit
  • 500 gr smantana
  • 250 ml lapte

Ptr decorul de jur imprejur

  • 100gr ciocolata neagra
  • o bucata de plastic cu diametrul tortului
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Old fashion":

In bolul de la mixer, punem ouale, zaharul si batem la viteza mare pana devine o compozitie "spumoasa". Amestecam faina cu cacao si indicat este sa trecem printr-o sita intai de a adauga la compozitie ptr a deveni mai pufos blatul! Adaugam apoi la compozitia de oua amestecand usor cu o lingura, NU cu mixer! Sa avem o forma unsa cu unt si presarata putin faina si turnam compozitia, forma sa fie de diametrul de 24cm, apoi punem la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 25-30 min. Cand e gata lasam sa se raceasca bine blatul inainte de a-l taia! Siropul se prpara foarte rapid, amestecam apa cu zaharul si lasam sa dea doar un clocot si apoi lasam sa se raceasca, si cand e rece, adaugam coniacul.


Ptr crema, taiem bucatele mici ciocolata, smantana o batem cu mixerul pana se ingroasa, iar laptele il incalzim bine dar sa NU fiarba! Cand laptele e gata turnam peste ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata, puteti folosi si un mixer de mana. Adaugam si smantana si amestecam bine cu o spatula.


Taiem blatul cu ajutorul unui cutit(sau daca aveti aparatul special) in 3 parti, pe o tava punem cercul de la forma in care am facut checul, punem primul rand de blat, il stropim cu o pensula cu sirop, punem crema, apoi tot asa cu urmatoarele 2 bucati de blaturi dar pe ultimul, punem doar sirop si nu crema! Punem la congelator cca 1-2 ore. In mod normal trebuie sa va ramana crema destul pe care o pastrati la frigider ptr garnitura.


Ptr ciocolata de decor, topim ciocolata la bainmarie, si atentie, ca sa ne iasa bine in jurul tortului, trebuie sa fie calduta, nu fierbinte ptr ca nu se va lipi pe tort si se va albi! Deci, o turnam pe o bucata de marmura si o amestecam cu o spatula repede. Sa avem deja taiata o bucata de plastic(puteti folosi de la o sacosa de plastic mai tare) cat e diametrul tortului si putin mai mare decat grosimea lui, o intindem pe masa, punem scotch la capete ca sa o putem lucra bine, si turnam ciocolata peste aceasta banda dupa care o infasuram repede in jurul tortului si punem la frigider ptr cca 1 ora ptr a se intari. Cand e gata, tragem usor de un capat al plasticului incat ciocolata sa ramana lipita pe tort! Trecem la ornare cu ajutorul unei pungi ptr decor, punem restul de crema si decoram dupa plac!


 

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de praf de copt ptr ca ouale ajuta la crestere!

2

E indicat sa faceti blatul cu o zi inainte ptr a il puteti taia usor!

3

Daca tortul e ptr copii, atunci nu e nevoie sa puneti coniacul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Old fashion"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Doralinda 1

29.03.2013, 08:28

O sa incerc si asa dia, trebuie sa arate sigur bine!

Doralinda 1

29.03.2013, 08:29

Liliana

monik80 1

21.03.2015, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, banane si capsuni