Desert tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone

de mirela0911 in Torturi, 23 Iul 2017 | 422 vizualizari

 

Este un tort delicios in care fructele de sezon sunt vedeta.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 4 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 16 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie

Pt. jeleul de cirese:

  • 500 g cirese
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 50 ml apa
  • 2 lg amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • pt. insiropat: apa + zahar dupa gust si coaja rasa de lamaie
  • mai este nevoie de: cirese, ciocolata razuita
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se incorporeaza in spuma.


Separat, se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize, prin miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (26 cm) si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute.


Cand este gata, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei.


Crema de vanilie: Ouale se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul si laptele in fir subtire, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga si esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca.


Se iau separat 3 lg din budinca, iar restul, dupa ce s-a racit, se mixeaza impreuna cu mascarponele pana se obtine o crema fina si pufoasa.


Jeleul de cirese: Ciresele se spala, se curata de samburi si se pun intr-o craticioara cu zaharul. Se lasa 10-15 minute sa isi lase zeama, apoi se pun pe foc impreuna cu apa. Se lasa sa dea cateva clocote pana se inmoaie ciresele, apoi se adaga amidonul dizolvat in putina apa. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.


Se prepara siropul din apa, zahar si coaja rasa de lamaie.


Pe un platou, se asaza primul blat, se insiropeaza si se toarna jumatate din jeleul de cirese, apoi jumatate din crema de vanilie. Se asaza al doilea blat insiropat si se unge cu restul de jeleu si crema de vanilie. Se pune al treilea blat insiropat. Se da la rece pentru o jumatate de ora.


Frisca lichida se mixeaza pana incepe sa devina ferma, dar nu foarte tare. Se amesteca cu budinca pastrata. Se imbraca tortul cu aceasta crema, iar deasupra se fac moatze. Se presara ciocolata rasa, se orneaza cu cateva cirese si se da la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In functie de gusturi, se poate prepara si cu alte fructe.

2

Cantitatea de zahar, la fel, poate diferi in functie de gustul fiecaruia.

3

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

24.07.2017, 21:54

Un deliciu!

miki_a 1

25.07.2017, 08:56

Ahhhhhh.... ....Mirela, Mirela....
Cât poate fi de buuuuuuun tortul pregătit..... .....

mirela0911 1

25.07.2017, 10:22

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme