Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300

de Dea_Dea in Torturi, 31 Oct 2013 | 2377 vizualizari

 

Phewww dupa multe incercari , l-am facut asa cum am vrut eu sa imi iasa.M-am inspirat din reteta Bucatareselor Vesele

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 75 ml ulei
  • un praf de sare
  • 150 ml apa
  • 100gr faina
  • 3 oua.
  • CREMA
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 8 linguri amidon
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lingurite de ness granulat
  • GLAZURA:
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300:

Aluat:


Apa cu sarea si uleiul se pun pe foc. Cand incep sa clocoteasta turnam faina toata, amestecand continuu cu telul sa nu faca cocoloase, pana se desprinde de pe vas.Se lasa la racorit , apoi se incorporeaza ouale , unul cate unul.Se pun gramajoare dese in tava de 28 cm diametru pe hartie de copt si se dau la cuptor la foc iute , pana cresc , apoi se lasa focul potrivit pana se rumenesc(maxim 20 min in total).Mai departe mai facem si niste gramajoare , dar pe acestea le punem mai rar, la fel se coc. Se scot pe gratar si se lasa la racit.


Crema:


600 ml lapte se pun pe foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu restul de lapte.Cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa.Luam un sfert din crema asa fierbinte si amestecam cu nesul si lasam la racit.Frisca o batem , un sfert punem in crema de ness, iar cealalta in crema de vanilie.


Glazura


Ciocolata se rupe bucati , se pune frisca lichida,se pune pe abur pana se omogenizeaza.


Asamblare


In tava in care s-a copt se pune blatul , peste se pune crema de vanilie, apoi se taie in doua gogosile facute separat si se umplu cu crema de ness, iar deasupra se glazureaza si se da la frigider. Apoi se scot marginile tavii si gata...

 

TIPS-URI

1

Crema se poate sa fie numai de vanilie daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

gaby_duceag 1

31.10.2013, 22:51

Bravo Dea! Esti harnica si ambitioasa! La cat mai multe!

Lia_ 1

02.11.2013, 06:08

felicitari!
esti f priceputa.
delicios tort

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 17:29

Felicitari!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort ecler