Desert tort Ecler cu crema caramel

de Panacris in Torturi, 18 Mar 2018 | 3900 vizualizari

 

Un tort usor, gustos si aspectuos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Apă 300 ml,
  • Ulei 150 ml,
  • Ouă 7 bucăți,
  • Făină alba de grâu 200 g.
  • Pentru cremă:
  • Lapte grăsime 1,5 % 100 ml,
  • Zahăr tos 9 linguri,
  • Praf de budincă cu aroma vanilie 2 plicuri,
  • Lapte condensat cu caramel 100 g,
  • Mascarpone 200 g,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri.
  • Pentru decor:
  • Ciocolata menaj cca. 200 g,
  • Ulei de cocos 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Ecler cu crema caramel:

Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește, se adaugă toată făina, se amestecă energic până ce se înglobează și se lasă la răcorit. Apoi se adaugă ouăle rând pe rând, amestecându-se energic până ce se obține un aluat, nici foarte gros, nici foarte subțire. Astfel cantitatea de ouă poate fi variabilă în funcție de mărimea lor și tipul de făină. Pe fundul unei forme de tort cu pereții detașabili, se trasează cu spritz-ul rotocoale de aluat. Separat intr-o tavă tapetată cu foaie de pergament se pregătesc gogoșelele. Ambele două tăvi se pun la copt, în același timp în cuptorul preîncălzit, cca. 35 de minute la 200 grade, până ce prind puțină culoare. Atenție nu se deschide ușa cuptorului în acest interval! Între timp se preapară budinca, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se vor umple gogoșelele cu budinca de vanilie racită. În budinca rămasă se adaugă, brânza mascarpone, laptele condensat caramel, esență de vanilie și zahăr vanilinat.

Se începe montarea tortului: peste blatul de ecler răcit, se adaugă un strat de cca. 2 cm din crema de caramel. Gogoșele umplute cu budincă de vanilie, se așează peste stratul de budincă și apoi se acoperă cu restul de cremă, astfel încât gogoșelele umplute să fie acoperite integral. Se lasă la rece cca. 2 ore. Urmează finalizarea tortului;) Gogoșelele rămase se așează artistic peste stratul de budincă, se ornează în fir subțire cu glazură de ciocolată și se ornează cu trandafirași din napolitane.. Tortul se lasă la rece cca. 3 ore înainte de servire. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ecler cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si capsuni