Tort egiptean

de madi_marin in Torturi, 3 Iun 2012 | 7146 vizualizari

 

De mult mă gândesc să pregătesc tortuleţul acesta cu multă nucă. Iată că a venit momentul şi am profitat să îmi răsfăţ musafirii de azi.Am văzut mai multe reţete pe internet, dar m-am oprit la cea a Andreei (andreeaschinesefood.blogspot.ro). Am modificat un pic, dar în mare parte reţeta e de pe blogul ei.Încercaţi şi voi , e delicios!

 

INGREDIENTE

  • 3 Blaturi:
  • 6 albuşuri
  • 6 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 120 g nuci măcinate
  • Crema:
  • 6 gălbenuşuri
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Nucă pralinată:
  • 150 g zahăr
  • 200 g nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Se prepară întâi crema ca să stea la rece: într-un vas se amestecă gălbenuşurile cu zahărul,vanilia, amidonul şi laptele. Se pune amestecul la foc mic şi se amestecă continuu până se obţine o budincă. Se lasă să se răcească bine, apoi se amestecă cu untul la temperatura camerei , frişca bătută spumă tare şi pralina care se obţine caramelizând zahărul şi amestecându-l cu nuca,apoi se toarnă totul pe o farfurie unsă cu unt şi când s-a răcit se zdrobeşte la robotul de bucătărie sau cu un făcăleţ. Se dă crema la frigider.


Se prepară blaturile: 2 albuşuri se bat spumă cu un praf de sare sau câteva picături de zeamă de lămâie, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până ce acesta s-a dizolvat complet.Se adaugă şi 40 g nuci măcinate amestecate cu 1 lingură de făină. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava rotundă cu marginea detaşabilă cu diametrul de 26 cm(se paote să fie şi mai mică).Se coace fiecare blat cam 20-25 de minute. Se dau la răcit.


Asamblare: blat,cremă,blat,cremă,blat şi deasupra cremă, apoi un strat de nucă pralinată. Se dă la rece până a doua zi.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (69)

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 06:54

delicios tort

babi5 1

23.12.2013, 07:15

Steffy 1

19.10.2014, 22:35

Incercam si noi tortuletul tau. O intrebare: blaturile nu le insiropam cu nimic?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!