Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Un tort rafinat!!
Si incepem:
Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Amestecam faina cu nucile macinate si se adauga la compozitia de albusuri. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc mic pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.
Apoi urmeaza crema 1.
Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.
Pentru crema 2, topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim (eu l-am bagat in robot impreuna cu alunele de padure)
Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite
Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.
Se lasa la rece cateva ore,timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult