Tort Egiptean

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 1442 vizualizari

 

Un tort rafinat!!

 

INGREDIENTE

  • Foile -pentru o foaie (Se fac 3 foi)
  • 2 albusuri,
  • 2 linguri de zahar,
  • 1/2 lingura de faina,
  • 40 g alune macinate ( sau nuci).
  • Crema 1
  • cele 6 galbenusuri ramase
  • 6 linguri de zahar,
  • 340 ml lapte,
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 100-150 ml frisca ,
  • esenta de vanilie.
  • Crema 2
  • 200 ml frisca,
  • 150 g zahar,
  • 120 g alune zdrobite bucati mai mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Si incepem:

Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Amestecam faina cu nucile macinate si se adauga la compozitia de albusuri. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc mic pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.

Apoi urmeaza crema 1.

Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.

Pentru crema 2, topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim (eu l-am bagat in robot impreuna cu alunele de padure)

Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite

Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.

Se lasa la rece cateva ore,timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca

 

COMENTARII (4)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

21.03.2013, 19:57

Dea_Dea

Dea_Dea 1

22.03.2013, 11:46

Rocsi

Rocsi 1

22.03.2013, 13:16

Il am si eu in plan dar inca nu am apucat sa il fac, dar imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!