Tort Egiptean

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 1497 vizualizari

 

Un tort rafinat!!

 

INGREDIENTE

  • Foile -pentru o foaie (Se fac 3 foi)
  • 2 albusuri,
  • 2 linguri de zahar,
  • 1/2 lingura de faina,
  • 40 g alune macinate ( sau nuci).
  • Crema 1
  • cele 6 galbenusuri ramase
  • 6 linguri de zahar,
  • 340 ml lapte,
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 100-150 ml frisca ,
  • esenta de vanilie.
  • Crema 2
  • 200 ml frisca,
  • 150 g zahar,
  • 120 g alune zdrobite bucati mai mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Si incepem:


Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Amestecam faina cu nucile macinate si se adauga la compozitia de albusuri. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc mic pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.


Apoi urmeaza crema 1.


Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.


Pentru crema 2, topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim (eu l-am bagat in robot impreuna cu alunele de padure)


Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite


Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.


Se lasa la rece cateva ore,timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

21.03.2013, 19:57

Dea_Dea 1

22.03.2013, 11:46

Rocsi 1

22.03.2013, 13:16

Il am si eu in plan dar inca nu am apucat sa il fac, dar imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie