Tort Elefantei

de laylalala in Torturi, 5 Mai 2011 | 1131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 70 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • pudding preparat cu 300 ml lapte/plic (eu am folosit pudding de vanilie si de ciocolata), racit
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Elefantei:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 15 cm diametru.


Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom, pana isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte. Amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in ingredientele lichide.Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da la copt pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curate. Lasa sa se raceasca complet.


Pentru crema, bate untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Imparte untul cu zahar un jumatate. O jumatate incorporeaza in puddingul de ciocolata si cealalta jumatate in puddingul de vanilie.Lasa crema la rece 20-30 minute.


Taie blatul in 6 foi, pe orizontala. Umple foile de blat cu crema, alternand cea de vanilie cu cea de ciocolata. Unge intreg tortul cu cremele ramase apoi decoreaza dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Elefantei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:46

luminita20_2006 1

18.05.2011, 22:02

foarte frumos tortul si elefanteiii foarte simpatici

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 09:47

ce frumusei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane