Tort fin cu ness

de Dea_Dea in Torturi, 8 Iun 2013 | 2483 vizualizari

 

Este un tort super delicios pe care l-am facut intr-un an de ziua mea.
P.s. Decoratiunile sunt pictate de Denisa mea :)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ness
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar

CREMA:

  • 500 gr branza
  • 100gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 25 gr unt
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fin cu ness:

BLATUL: Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga , cacaoa, nesul, faina si praful de copt amestecate. Se pune in tava (28cm), unsa sau cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit , la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.

SIROP: Apa cu zaharul se pun pe foc , pana se topeste zaharul si se lasa la racit.

CREMA: Frisca se bate. Branza cu zaharul si esenta de vanilie , se mixeaza bine pana devine pasta. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Se toarna peste branza se omogeniseaza si se incorporeaza si frisca.

GLAZURA: Ciocolata cu frisca si margarina , se topesc pe abur pana se omogenizeaza. Blatul se taie in doua se insiropeaza , se pune crema de branza si se glazureaza.

TIPS-URI

1

Siropul il putem face si din cappuccino de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fin cu ness" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

diaconta 1

08.06.2013, 21:18

Minunat

Dea_Dea 1

09.06.2013, 15:42

Multumesc

Sim0na 1

10.06.2013, 12:26

frumos tort

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tort merengue cu ciocolata si crema mocca-brandy