Tort fin cu ness

de Dea_Dea in Torturi, 8 Iun 2013 | 1422 vizualizari

 

Este un tort super delicios pe care l-am facut intr-un an de ziua mea.
P.s. Decoratiunile sunt pictate de Denisa mea :)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ness
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar

CREMA:

  • 500 gr branza
  • 100gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 25 gr unt
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fin cu ness:

BLATUL: Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga , cacaoa, nesul, faina si praful de copt amestecate. Se pune in tava (28cm), unsa sau cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit , la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.


SIROP: Apa cu zaharul se pun pe foc , pana se topeste zaharul si se lasa la racit.


CREMA: Frisca se bate. Branza cu zaharul si esenta de vanilie , se mixeaza bine pana devine pasta. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Se toarna peste branza se omogeniseaza si se incorporeaza si frisca.


GLAZURA: Ciocolata cu frisca si margarina , se topesc pe abur pana se omogenizeaza. Blatul se taie in doua se insiropeaza , se pune crema de branza si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

Siropul il putem face si din cappuccino de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fin cu ness" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

08.06.2013, 21:18

Minunat

Dea_Dea 1

09.06.2013, 15:42

Multumesc

Sim0na 1

10.06.2013, 12:26

frumos tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort 6 august o mie noua sute vara