Tort Fluture

de mirela0911 in Torturi, 15 Iun 2015 | 1700 vizualizari

 

Pentru ca a vrut de ziua ei un tort fluture, bineinteles ca i-am facut, la ornat am avut un pic de lipsa de imaginatie, dar am fost multumita ca i-a placut. La multi ani, Larissa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 2 lg ulei
  • 16 lg faina
  • Crema:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 10 g amidon
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 300 g iaurt gras
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 3 caise
  • 1 piersica
  • 2 lg ananas din compot
  • Pt. decor:
  • 400 ml frisca
  • sirop de capsuni
  • sirop de afine
  • crema de alune choco nuss
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca, se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se toarna apa si uleiul pe rand, se omogenizeaza, apoi se pun galbenusurile. Faina se toarna in ploaie si se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si se da la cuptor la 180 de grade pentru 35 minute (sa treaca testul cu scobitoarea).


Crema: Se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul iar la sfarsit se toarna laptele in fir subtire. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se obtine o crema consistenta. Se lasa la racit dupa care se adauga si esenta de vanilie.


Gelatina se pune la inmuiat in 80 ml apa apoi se pune pe foc mic pana se dizolva. Se amesteca impreuna cu crema de vanilie. Frisca se bate. Se adauga in crema iaurtul si frisca batuta. Se amesteca usor pana la omogenizare.


Fructele se spala si se taie cubulete mici. Bucatile de ananas din compot se pun la scurs. Se amesteca toate fructele impreuna cu crema si se da la frigider pentru o jumatate de ora.


Blatul se taie in doua pe orizontala, apoi pe verticala impartind blatul in doua parti egale. Pe un platou se aseaza jumatatile de jos spate in spate, dand forma unui fluture. Se insiropeaza blatul cu sucul de la compotul de ananas, se unge cu crema, se niveleaza si se aseaza deasupra celelalte doua jumatati.


Se unge cu frisca deasupra si se fac moatze pe margini. In boluri diferite se pune cate 2-3 lg frisca si sirop de capsuni, afine, respectiv crema de alune si ciocolata pentru a colora frisca. Se orneaza cu aceste creme, sau dupa imaginatia fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe gen visine, capsuni, etc.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Constelatialeu 1

16.06.2015, 20:03

Pe asta cat pe ce sa-l ratez....La multi ani ! :_bd

Andreea Caroline 1

16.06.2015, 20:44

Ce frumos ai ornat

mirela0911 1

17.06.2015, 19:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort de cioco-ness