Tort Foret Noir

de Ela68 in Torturi, 8 Noi 2012 | 9429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 160 gr zahar
  • 140 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 borcan compot de visine
  • 200 gr jeleu de visine
  • 100 ml visinata ( facultativ )
  • visine din visinata pentru ornat - sau visinele din compot
  • 600 gr smantana pentru frisca
  • ciocolata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Foret Noir:

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul aproximativ 20 minute pana ce acestea isi tripleaza volumul. Adaugam cate putin din faina deja cernuta, amestecand usor cu un tel de sus in jos. Urmeaza cele 50 gr de cacao. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si se niveleaza Atentie ! Nu se toarna compozitia in acelasi loc, deoarece riscam sa obtinem un blat care creste foarte mult in centru. Apoi il introducem in cuptorul preincalzit, aproximativ 30 minute. Il lasam sa se recaesca in cuptor cu usa intredeschisa, apoi il asezam pe un gratar.


Cand s-a racit complet, il taiem in trei felii cat mai egale.


Insiropam prima felie de blat cu zeama de la compotul de visine in care am adaugat 100 ml visinata. Intindem apoi uniform jumatate din jeleu.


Batem frisca, o impartim in trei , iar o parte o punem deasupra jeleului, lasand doua "transee" libere in care vor intra visinele din compot la care am scos samburii. ( de data asta am ne-am facut de cap si am folosit doar visine din visinata ! ) Procedam la fel cu a doua felie.


Dupa ce punem si ultima felie, o insiropam si imbracam tortul in frisca. Ornam cu visine ( din visinata, sau cu visinile din compot ) iar deasupra aschii de ciocolata.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Foret Noir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Adele 1

21.06.2014, 18:00

Ela68 1

21.06.2014, 18:06

ryta 1

21.06.2014, 18:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată