Tort "Grădina cu trandafiri"

de simonacallas in Torturi, 13 Apr 2014 | 4397 vizualizari

 

La multi ani tuturor florilor de pe Bucataras! Si tuturor „bucataraselor”, pentru ca toate sunteti niste flori :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 ouă mari
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 2 linguri cacao neagră
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apă
  • 2 linguri miere
  • sucul de la o lămâie mică
  • Crema:
  • 500 g cremă de brânză la temperatura camerei (am folosit Mascarpone)
  • 100 g zahăr
  • câteva căpşuni tăiate în cuburi mici
  • piure de căpşuni (preparat din 250 g căpşuni cu 4 linguri zahăr şi un plic Gelfix de la Dr. Oetker, conform instrucţiunilor de pe plic)
  • Pentru glazură:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 ml frişcă lichidă
  • Pentru decor:
  • trandafiri din pastă de zahăr
  • 200 g ciocolată albă
  • o picătură colorant gel roşu pe bază de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Grădina cu trandafiri":

Preparăm blatul: Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi le batem cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat şi mixăm până când devin bezea. Gălbenuşurile le frecăm cu zahărul vanilinat şi coaja de lămâie, apoi le adăugăm în bezea, amestecând uşor, prin răsturnare. La final încorporăm făina cernută cu cacaoa şi praful de copt, tot prin răsturnare. Compoziţia o punem în forma de copt (am folosit o formă rotundă cu diametrul de 26 cm), unsă şi tapetată cu hârtie pergament şi o introducem în cuptorul încins în prealabil, la foc moderat, timp de 35-40 minute sau până cândscobitoarea introdusă în mijlocul blatului iese curată. Scoatem blatul din cuptor şi îl lăsăm să se răcească în tavă.

Preparăm siropul, fierbând apa cu mierea şi sucul de lămâie timp de 15 minute la foc mic, până când se leagă ca un sirop. Il lăsăm să se răcească.

Crema: Preparăm piureul de căpşuni, care în momentul preparării cremei trebuie să fie la temperatura camerei, ca şi crema de brânză. Crema de brânză o mixăm bine cu zahărul, pănă se înmoaie şi se omogenizează. Adăugăm piureul de căpşuni răcit şi mixăm în continuare. La final adăugăm căpşunile tăiate cubuleţe şi amestecăm.

Asamblare: Blatul răcit îl tăiem în trei. Însiropăm prima foaie, întindem pe ea 1/2 din cremă, acoperim cu a doua foaie pe care la fel o însiropăm, punem restul de cremă. Ultima foaie de blat doar o însiropăm. Nivelăm marginile tortului, punem fâşii de hârtie de copt sub margini şi îl aşezăm pe un grătar, pregătit pentru glazurare.

Pentru glazură, încălzim până aproape de fierbere frişca lichidă, apoi încorporăm ciocolata ruptă în bucăţi cât mai mici şi amestecăm să se omogenizeze. Glazura trebuie să fie curgătoare, nici prea subţire (pentru că nu ar acoperi bine), nici prea groasă (pentru că s-ar întări înainte să acopere tortul).  Turnăm glazura, plimbând vasul deasupra tortului, în aşa fel încât să acopere roată suprafaţa vizibilă (partea de sus şi marginile laterale). Aşezăm trandafirii, cât glazura este încă moale, ca ei să adere de tort. Apoi înlăturăm cu grijă hârtia de dedesubt, astfel platoul va rămâne curat.

Pentru gardul din ciocolată roz, pregătim fâşii din hârtie de copt puţin mai late decât înălţimea tortului şi le aşezăm într-o tavă. Topim ciocolata la microunde (în reprize de câte 5-10 secunde, amestecând uşor între reprize, până când se lichefiază), adăugăm colorantul (e suficient un vârf de scobitoare înmuiat în colorant) şi amestecăm. Când ciocolata se răceşte dar e încă lichidă, o punem într-un poş (sau o pungă) tăiat la vârf şi formăm zig-zaguri pe hârtia de copt, întrr-un sens şi în celălalt. Când încep să se întărească dar sunt încă fexibile, le punem pe marginea tortului, apăsând ca să se lipească. Se dă tortul larece şi, după ce gardul s-a întărit, hârtia de copt se desprinde cu uşurinţă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Grădina cu trandafiri"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Martisorul meu dulce-Kitchen Aid Cake