Tort Happiness

de Ela68 in Torturi, 8 Sep 2014 | 4746 vizualizari

 

Am facut acest tortulet cu o mare bucurie in suflet, de aceea l-am denumit happiness. Poate nu e perfect, insa a primit laude chiar si de la marii iubitori de ciocolata !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi si gogosele :
  • 125 ml ulei
  • 225 ml apa
  • 125 gr faina
  • 3 oua mari
  • ½ lingurita sare
  • Ingrediente pentru crema :
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 500 gr zmeura
  • 150 gr zahar tos
  • Pentru ornat :
  • 50 gr ciocolata alba
  • 10-15 buc zmeura
  • Frunzute de menta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Happiness:

Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul amestecandu-se energic. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine inglobat. Aluatul trebuie sa straluceasca si sa aibe un contur ferm. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza trei foi cu diametrul de 20 cm  si 8 gogosele. Daca nu aveti tava asa mare, se vor coace pe rand. Se introduc in cuptorul incins, mai intai la foc iute, apoi la foc mediu, cca. 20 minute la 180 grade.

Pentru obtinerea cremei, preparam mai intai jeleul de zmeura. Se pun pe foc zmeura si zaharul si se fierb 10 minute. Se strecoara foarte bine printr-o sita pentru eliminarea samburilor, iar siropul rezultat se mai lasa 10-15 minute pe foc pana incepe sa se lege. Se lasa la racit.

Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga siropul de zmeura, omogenizandu-se bine Topim ciocolata alba la Bain-Marie si o amestecam cu frisca batuta bine. La final unim  cele doua crème, cea de mascarpone cu zmeura si cea de ciocolata alba cu frisca.

Asamblam tortul alternand cate o foaie de blat cu o parte din crema impatita in patru ( o parte o folosim pentru umplerea gogoselelor ). Deasupra, asezam gogosele, zmeuricile si frunzutele de menta.

Pentru décor, topim ciocolata alba si o spritam pe o hartie de copt. O lasam usor la racit, apoi o lipim pe tort iar cand se raceste indepartam hartia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Happiness" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort ecler