Tort Iepuras De Paste

de corina241 in Torturi, 15 Apr 2012 | 3473 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 BLATURI

  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 3/4 cana faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt

BLATUL 2 ,la fel ca si primul

crema de frisca:

  • 400 ml frisca lichida
  • zeama de lamaie

Crema de ciocolata:

  • 500 ml lapte
  • 1 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 200g finetti
  • 1 esenta de rom

sirop:

  • 500 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 esente de rom

decor:

  • visine din compot
  • nuca macinata
  • ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras De Paste:

blatul:separam albusurile pe care le batem spuma,incorporam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul obtinand o maioneza lichida pe care o turnam in bezeaua de albusuri.Faina si cacaoa le turnam in ploaie,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o forma rotunda ,punem compozitia si dam la cuptor pentru 40 min la foc iute la inceput,apoi la foc mic.


La fel procedam sin cu blatul 2,pe care il folosim pentru a ''decupa'' papionul si urechile:)


Siropul:fierbem apa cu zaharul si esenta de rom si abia cand s-a racit putem insiropa blatul.Blaturile for fi taiate in 3 parti egale.


Crema de frisca:mixam frisca lichida cu putina zeama de lamaie si obtinem o frisca tare.


Crema de ciocolata:Laptele rece impreuna cu faina si cacaoa le punem la fiert si amestecam continuu.apoi adaugam zaharul si finetti.dupa ce a fiert f bine,dam jos de pe aragaz,mestecam pana se raceste iar la sfarsit adaugam esenta de rom.


Incorporam cremele in blat.Primul rand de blat l-am insiropat,am pus frisca,apoi visinile din compot,alt blat insiropat, apoi crema de ciocolata si nuca pisata.Ultimul blat insiropat si decor de frisca si ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras De Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ubulika 1

16.04.2012, 09:05

superb !!!

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:32

frumos

cocolina 1

19.04.2012, 12:03

superb cred ca e bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel 400