Tort Iepuras De Paste

de corina241 in Torturi, 15 Apr 2012 | 6209 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 BLATURI

  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 3/4 cana faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt

BLATUL 2 ,la fel ca si primul

crema de frisca:

  • 400 ml frisca lichida
  • zeama de lamaie

Crema de ciocolata:

  • 500 ml lapte
  • 1 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 200g finetti
  • 1 esenta de rom

sirop:

  • 500 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 esente de rom

decor:

  • visine din compot
  • nuca macinata
  • ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras De Paste:

blatul:separam albusurile pe care le batem spuma,incorporam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul obtinand o maioneza lichida pe care o turnam in bezeaua de albusuri.Faina si cacaoa le turnam in ploaie,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o forma rotunda ,punem compozitia si dam la cuptor pentru 40 min la foc iute la inceput,apoi la foc mic.

La fel procedam sin cu blatul 2,pe care il folosim pentru a ''decupa'' papionul si urechile:)

Siropul:fierbem apa cu zaharul si esenta de rom si abia cand s-a racit putem insiropa blatul.Blaturile for fi taiate in 3 parti egale.

Crema de frisca:mixam frisca lichida cu putina zeama de lamaie si obtinem o frisca tare.

Crema de ciocolata:Laptele rece impreuna cu faina si cacaoa le punem la fiert si amestecam continuu.apoi adaugam zaharul si finetti.dupa ce a fiert f bine,dam jos de pe aragaz,mestecam pana se raceste iar la sfarsit adaugam esenta de rom.

Incorporam cremele in blat.Primul rand de blat l-am insiropat,am pus frisca,apoi visinile din compot,alt blat insiropat, apoi crema de ciocolata si nuca pisata.Ultimul blat insiropat si decor de frisca si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras De Paste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort pisica