Tort in straturi cu jeleu de visine

de Lavinia in Torturi, 2 Oct 2014 | 6933 vizualizari

 

Un tort ce necesita multa rabdare dar finalul este grozav de bun si frumos!

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan :
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • Blat de ciocolata :
  • 65 g ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 4 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • Jeleu visine:
  • 300 g visine fara samburi(din compot)
  • 3 linguri de zahar
  • 150 ml compot de visine
  • 5 g gelatina+3 linguri de apa rece
  • Mousse de vanilie cu coniac:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 150 ml lapte
  • 30 ml coniac
  • 6 g gelatina+3 linguri de apa rece
  • 200 ml frisca lichida
  • vanilie
  • Mousse de ciocolata:
  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina +3 linguri de apa rece
  • Crema de frisca si mascarpone:
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura de zahar
  • 180 ml frisca lichida
  • Decor:
  • ciocolata rasa(alba si neagra)
  • decoratiuni din ciocolata
  • visine
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort in straturi cu jeleu de visine:

Pentru inceput pregatim blaturile.


Blatul pandispan:


Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.


Am adaugat apoi pe rand ,galbenusurile,uleiul ,faina amestecata cu praf de copt iar la final vanilia.


Am tapetat o tava cu unt si faina /hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.


Blat de cacao:


Am topit ciocolata pe baie de aburi.


Galbenusurile le-am mixat cu jumatate din cantitatea de zahar pana au devenit cremoase.


Am adaugat cacaua si ciocolata si am mixat pana le-am incorporat bine.


Separat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar.


Am adaugat albusurile peste galbenusuri,in cateva transe,amestecand usor cu o spatula.


Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.(blatul va creste mult la copt dar se va lasa destul de tare, nu este nici o problema asa trebuie sa fie)


Cat timp se racesc blaturile am pregatit jeleul de visine.


Am pus visinele pe foc cu zaharul si compotul pana s-a topit zaharul apoi am lasat la racit. Am hidratat gelatina in apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o peste visine. Am lasat jeleul la rece pana s-a intarit (cat sa poata fi intins si sa nu curga)


Peste blatul de pandispan am pus jeleul si am nivelat bine apoi l-am acoperit cu blatul de ciocolata. Am dat la rece pana am pregatit cremele.


Mousse de vanilie si coniac:


Am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase.


Laptele l-am pus pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.


Peste galbenusuri am adaugat laptele fierbinte apoi am pus din nou amestecul pe foc foarte mic amestecand continuu pana s-a ingrosat usor.


Am adaugat vanilia si coniacul si am omogenizat bine.


Gelatina am hidratat-o in apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o in crema de vanilie racita.


Am mixat frisca pana a prins consistenta apoi am adaugat crema de vanilie si am mixat bine.


In jurul tortului am pus un inel detasabil si mousse-ul de vanilie.


Cat timp se intareste primul mousse am pregatit al doilea mousse.


Am topit ciocolata cu 100 de ml frisca lichida.


Am luat-o de pe foc ,am adaugat galbenusurile si am amestecat energic.


Cat timp se raceste ciocolata am hidratat gelatina si am mixat restul de frisca.


Gelatina am topit-o si am adaugat-o peste ciocolata apoi am incorporat treptat si frisca amestecand usor.


Am pus mousse-ul de ciocolata peste mousse-ul de vanilie si am nivelat bine apoi am dat tortul la rece pentru cateva ore.


Crema mascarpone:


Am mixat mascarponele cu zaharul si frisca pana s-a intarit si am obtinut o crema fina.


Am imbracat tortul in crema de mascarpone apoi l-am decorat cu ciocolata rasa,decoratiune din ciocolata si visine din compot.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava in forma de inima cu diametrul de 28 cm.

2

Se va nivela blatul de ciocolata cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort in straturi cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

dantes 1

03.10.2014, 10:00

Delicios!

Panacris 1

03.10.2014, 19:23

Super delicios!

Lau 1

04.10.2014, 20:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!