Tort inimioara

de jolygina in Torturi, 6 Feb 2011 | 7381 vizualizari

 

pentru ca nu prea am avut timp sa-mi postez tortul de revelion pe care l-am facut am spus ca acum trebuie neaparat sa fie prima reteta pe care o postez deoarece mai e un motiv in plus ,se aproprie sf Valentin

 

INGREDIENTE

blat

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de copt

pentru umplutura si ornat

  • 100gr caise din compot
  • 100gr ananas din compot
  • 100ml de sirop pentru a insiropa blatul
  • o cutie de frisca lichida de 250 g
  • 50gr fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioara:

Separam albusurile de galbenusuri ,le batem spuma dupa care adaugam zaharul treptat ,

Urmeaza galbenusurile,uleiul ,zaharul pudra iar la sfarsit incorporam faina si praful de copt.

Ungem o tava in forma de inimioara cu ulei si turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor timp de 25-30 min

Cand este gata lasam blatul sa se raceasca dupa care il taiem in doua  in asa fel incat sa obtinem 3 foi

insiropam fiecare foaie, punem mai intai pe foaie un strat subtire de frisca  peste care aranjam fructele taiate cubulete ,punem si a doua foaie cu care procedam la fel ,adaugam si a treia foaie si ornam cu frisca si fulgi de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness