Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata

de Alexandra Burz in Torturi, 23 Ian 2016 | 2429 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru caramel:
  • 150 gr zahar
  • Pentru crema de zahar ars:
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decor:
  • Frisca lichida 200 ml
  • Bombonele de ciocolata
  • Ciocolata menaj rasa alba si neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata:

  • In forma de copt punem la topit zaharul pentru caramel.
  • Amestecam mereu sa nu se arda, pentru a nu capeta gust amar.
  • Imbracam forma in caramel.
  • Pregatim crema astfel:
  • Batem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele.
  • Omogenizam pana cand se topeste zaharul.
  • Turnam compozitia in forma cu caramel si dam la cuptor pentru 20 minute. Cuptorul a fost incins in prealabil la 180 grade.
  • Intre timp pregatim blatul:
  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat. 
  • Galbenusele le frecam cu praful de copt, adaugam peste spuma de albusuri, amestecam de sus in jos.
  • Adaugam treptat faina si continuam procedeul de mai sus.
  • Scoatem crema din cuptor peste 20 minute si adaugam peste ea compozitia pentru blat.
  • Mai dam la copt 15-20 minute.
  • Scoatem si lasam la racit 4-6 ore sau de pe o zi pe alta.
  • Rasturnam pe un platou si decoram dupa bunul plac.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Gherca Daniela 1

25.01.2016, 12:48

delicios!

noiinbucatarie 1

06.02.2016, 11:28

delicios!

mirela0911 1

14.02.2016, 10:01

Tare bun e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!