Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata

de Alexandra Burz in Torturi, 23 Ian 2016 | 3769 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru caramel:
  • 150 gr zahar
  • Pentru crema de zahar ars:
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decor:
  • Frisca lichida 200 ml
  • Bombonele de ciocolata
  • Ciocolata menaj rasa alba si neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata:


  • In forma de copt punem la topit zaharul pentru caramel.

  • Amestecam mereu sa nu se arda, pentru a nu capeta gust amar.

  • Imbracam forma in caramel.

  • Pregatim crema astfel:

  • Batem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele.

  • Omogenizam pana cand se topeste zaharul.

  • Turnam compozitia in forma cu caramel si dam la cuptor pentru 20 minute. Cuptorul a fost incins in prealabil la 180 grade.

  • Intre timp pregatim blatul:

  • Separam albusurile de galbenusuri.

  • Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat.

  • Galbenusele le frecam cu praful de copt, adaugam peste spuma de albusuri, amestecam de sus in jos.

  • Adaugam treptat faina si continuam procedeul de mai sus.

  • Scoatem crema din cuptor peste 20 minute si adaugam peste ea compozitia pentru blat.

  • Mai dam la copt 15-20 minute.

  • Scoatem si lasam la racit 4-6 ore sau de pe o zi pe alta.

  • Rasturnam pe un platou si decoram dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Gherca Daniela 1

25.01.2016, 12:48

delicios!

Rahela Velicu 1

06.02.2016, 11:28

delicios!

mirela0911 1

14.02.2016, 10:01

Tare bun e!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

RETETA RECOMANDATA
desert tort de biscuiti cu ciocolata