Tort inimioara

de Patricia Iordache in Torturi, 21 Apr 2013 | 5794 vizualizari

 

Tort simplu, cu compozitie de sarlota si un mesaj care place oricui ;) Greutate: 1.500 kg.

 

INGREDIENTE

  • - 3 plicuri cu gelatina (10 gr. x 3)
  • - 100 ml apa
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 5 jumatati de piersica din compot;
  • - cateva visine/cirese fara samburi, din compot
  • - 150 gr stafide
  • - 50 ml visinata/coniac
  • pentru frisca:
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 1 cana zahar tos
  • - 200 gr. smantana grasa
  • pentru ornare:
  • - frisca alba;
  • - bombonele aurii;
  • - doua inimioare facute din ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioara:

Gelatina o punem la hidratat in 100 ml. apa.


Intr-un vas cu fundul dublu, punem gelatina hidratata, adaugam cele 2 linguri de zahar, oul batut si punem pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul.


Trebuie sa avem grija sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina.


Lasam la racit.


Batem frisca lichida impreuna cu zaharul dintr-o cana si adaugam smantana.


Punem stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata/coniac si le lasam aproximativ 30 minute.


Punem la scurs visinele/ciresele, jumatatile de piersici si le punem la scurs intr-o sita.


Cand gelatina s-a racit, o amestecam cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat)si cu stafidele scurse.


Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma inimioara), tapetezi forma cu folie alimentara, torni 1/2 din compozitia obtinuta apoi asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus si visinele/ciresele dupa bunul plac.


Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.


Acoperim tortul cu frisca si il decoram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

angyb 1

20.05.2013, 09:24

foarte fain tortul

Patricia Iordache 1

20.05.2013, 10:08

Fetelor...

Krystyan Trendy 1

03.06.2014, 07:00

ce tort frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Desert Baked Alaska