Tort Kodrit Kadir

de anca_rm in Torturi, 7 Mar 2014 | 3440 vizualizari

 

Foarte bun acest desert
Sursa: Reteta perfecta

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -100 ml lapte
  • -1 ou
  • -100 gr zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 plic praf de copt
  • -100 gr faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 lingura ness
  • -100 ml ulei
  • Pt crema :
  • -900 ml lapte
  • -5 oua
  • -300 gr zahar
  • -esenta rom
  • Extra :5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema . Pregatim si forma sau formele pe care le vom folosii si pornim cuptorul la 180 grade.


Intr-un vas topim cele 5 linguri de zahar pana devine auriu si lichid. Acum : daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi timp il puteti folosi pe ochiul aragazului , topirea zaharului se poate realiza aici. Eu nu am un asemenea vas asa ca am topit intr-o craticioara mica si de acolo am pus in fiecare foma cate o lingura din lichidul rezultat .


Blatul: Punem toate ingredientele necesare ( enumerate mai sus) intr-un vas si le amestecam bine . Cand este totul omogenizat cum trebuie si nu se mai simte zaharul il punem deoparte .


Crema:


Intr-un vas inalt spargem ouale si le batem cu zaharul. Cand sunt spuma turnam laptele incet si omogenizam bine .


Acest amestec cu mult lapte il turnam in formele de copt peste zaharul topit si deja racit. Imediat punem aluatul de blat in mijloc.


Dam la cuptorul p[reincalzit la 180 grade pentru 40 minute.


Cand este copt ( se poate face testul cu scobitoarea) scoatem si lasam sa se racoreasca . Se intoarce pe un platou in momentul servirii .

 

TIPS-URI

1

se poate face intr-un vas mare sau in vase mici antiaderente ( la cantitatile de mai sus am folosit 8 vase ceramice

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

07.03.2014, 20:19

Un tort pe care l-am incercat. Este delicios!

babi5 1

08.03.2014, 13:29

anca_rm 1

10.03.2014, 09:49

va multumesc pentru apreciere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, cu blat