Tort cu ciocolata si mascarpone

de Aletta in Torturi, 11 Sep 2016 | 4591 vizualizari

 

O am in caietul cu prajituri de ceva vreme si ptr weekend-ul acesta am avut motiv de sarbatorit,aniversarea noastra de 7 ani si am facut acest tort care este perfect pentru 2 persoane, cantitatile se pot dubla pentru a avea dimensiunile unui tort normal. Eu am preferat sa il fac mai micut,nu de alta,dar e mai bine ptr mine,nu si pentru sotul meu care ar manca in fiecare zi orice dulce.
Ps: poza cu tortul inainte de a-l taia nu am deoarece s-a papat foarte repede.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 40 g ciocolata neagra
  • 25 g unt
  • 1 ou
  • 30 g zahar
  • 25 g faina
  • un varf cutit praf de copt

Pentru ganache:

  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g ciocolata cu lapte

Crema mascarpone:

  • 350 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 5 g gelatina
  • esenta vanilie
  • 200 g zmeura sau capsuni

Glazura:

  • 100 g ciocolata (jumatate amaruie,jumatate lapte)
  • 70 g frisca lichida
  • 25 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si mascarpone:

Pentru blat:

Topim untul impreuna cu ciocolata.

Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul.

Coacem intr-o forma unsa cu unt si faina si coacem cam 10-12 minute.


Pentru ganache:

Infierbantam bine frisca lihida,adaugam ciocolata rupta bucati.Se amesteca si se lasa la racit,inainte de a lasa la frigider pentru minim 4 ore.Eu am lasat peste noapte.

Dupa ce a stat suficient la frigider se mixeaza la viteza mare pana devine o crema ferma.

Pentru crema de mascarpone:

Mixam mascarponele cu zaharul pudra,batem frisca si o incorporam incet cu o spatula.

Adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de lapte si esenta de vanilie.

Punem blatul pe un platou,punem inelul detasabil,peste blat,punem ganache-ul apoi stratul de mascarpone si cateva bucati de zmeura.

Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore.

Glazura: Incalzim bine frisca lichida,adaugam untul si ciocolata. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei glazura apoi se niveleaza deasuora tortului.

TIPS-URI

1

zmeura se poate inlocui cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

12.09.2016, 20:29

Mmm, suna bine!

Ancutsa 1

27.09.2016, 12:10

Cred ca a fost tare gustos! Imi place combinatia de ciocolata cu zmeura! La multi ani!

Aletta 1

27.09.2016, 13:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone