Tort Egiptean

de Lavinia in Torturi, 13 Sep 2014 | 18677 vizualizari

 

Cred ca nu are nevoie de nici o descriere..Nuci,vanilie,caramel ,o combinatie minunata!!!

 

INGREDIENTE

Foi: x3

  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 50 g nuci macinate

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 450 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • vanilie
  • 300 g unt

Crema de frisca si caramel:

  • 100 g smantana
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Decor:

  • nuci tocate
  • caramel zdrobit
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foi :


Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul in ploaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.


Am adaugat faina si nucile macinate amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine.


Am tapetat o tava cu unt si hartie de copt,am pus compozitia de bezea si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.


La fel am procedat si cu celalalte doua foi.(in total avem nevoie de 3 foi)


Crema de vanilie:


Am pus laptele pe foc intr-o craticioara.


Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si amidonul apoi am turnat laptele fierbinte si am pus compozitia din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.


Am luat crema de pe foc ,am adaugat un praf de sare si vanilia si am lasat-o la racit.


Untul moale,la temperatura camerei l-am mixat cateva secunde pana a devenit cremos.


Am adaugat lingura cu lingura din crema de galbenus racita si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.


Pentru crema de frisca am mixat smantana cu frisca lichida si zaharul vanilat pana s-a intarit apoi am pregatit caramelul.


Intr-o craticioara am caramelizat zaharul pana a ajuns la culoarea chihilmbarului apoi l-am turnat pe o hartie de copt unsa cu putina ulei pana s-a intarit bine.


Am rupt caramelul in bucati si l-am pus intr-o punga apoi l-am zdrobit cu ajutorul unui sucitor.


Peste frisca am pus caramelul zdrobit si am omogenizat bine.


Asamblare:


Foaie/Crema de vanilie/crema de frisca/foaie/crema de vanilie/crema de frisca/foaie/crema de vanilie/crema de frisca.


Am mai pastrat 2 linguri de crema de vanilie si putina crema de frisca pentru a imbraca si marginile tortului.


Am decorat cu nuci tocate,crema de vanilie ramasa si caramel zdrobit.




 

TIPS-URI

1

Recomand sa folositi smantana pentru frisca si oua de tara ,vor da o culoare minunata cremei de vanilie si straturile vor fi perfecte!

2

Caramelul zdrobit il puneti chiar inainte de servire pentru a nu se topi si a avea un aspect placut.

3

Tortul trebuie sa stea la rece peste noapte.

4

Sa nu va zgarciti cu vanilia,ii va da un gust deosebit ,cel mai bun ar fi un baton de vanilie(eu nu am avut)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Xandrinne 1

14.09.2014, 09:16

Lavinia 1

15.09.2014, 19:57

Multumesc bucatarasi

deyutzky 1

16.09.2014, 08:46

arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean