Tort Intercontinental

de Geanina87 in Dulciuri, 17 Apr 2015 | 13465 vizualizari

 

Un tort delicios care a depasit cu mult asteptarile mele. O crema fina care m-a cucerit de la prima gustare, iar despre nuca de cocos sa mai spun ca o ador? Sursa mea e bucataras La Ancuta. Multumesc, draga mea! >:D

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 12 albusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri faina
  • 24 linguri de nuca
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 12 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri de faina
  • 2,5 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 360 g unt moale
  • 50 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata amaruie(55% cacao) =eu mi-am luat teapa ca ciocolata avea 80 g si cumparasem doar doua=
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • Frisca pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Intercontinental:

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare.Cand devin spuma adaugam zaharul putin cate putin pana cand iese o spuma ferma ca la bezea.Amestecam nuca, faina si praful de copt si incorporam cu grija in albusuri.Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 24 cm.Eu am folosit un inel de tort pe care l-am uns cu unt.Impartim compozitia in trei si coacem fiecare foaie in parte la cuptorul preincalzit pana se rumeneste putin.

Crema: Mixam bine galbenusurile cu zaharul peste care adaugam o cana de lapte din cele 800 ml.Punem faina si amidonul,apoi omogenizam.Laptele ramas se pune pe foc,iar cand incepe sa fiarba il turnam peste galbenusuri amestecand rapid cu un tel.Compozitia rezultata o punem pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa ca la budinca.Dupa ce s-a ingrosat luam de pe foc,adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana cand devine spumos si apoi punem treptat din budinca racita,mixand bine.Crema o impartim in trei.In una din parti punem nuca de cocos,iar pe celelalte doua le amestecam cu ciocolata topita pe baie de aburi.

Pe un platou asezam primul blat,crema neagra,blat,crema alba,blat crema neagra.Puteti pune crema neagra si pe laterale.Ornati dupa pricepere cu frisca sau cu ce doriti.

TIPS-URI

1

Dupa ce topiti ciocolata sa nu o turnati fierbinte peste crema, ci mai asteptati sa se racoreasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Intercontinental" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de fructe