Tort Ion&Ioana

de nadina73 in Torturi, 7 Ian 2011 | 3500 vizualizari

 

Un tort cu dedicatie speciala pentru toti cei ce poarta numele de IOAN,IOANA.......OANA si nu in ultimul rand frateui si tatalui meu care sant si IOAN si nepotelei OANA.Retete este preluata de pe blogul Laurei Sava careia i multumesc mult,cei drept cu putine modificari.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita  de bicarbonat
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 4 galbenusuri
  • 200 zahar
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 500 g branza de vaci
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g stafide
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 220 g zahar
  • sucul de la 1 lamaie
  • Decor:
  • bombonele
  • bobite de rodii
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ion&Ioana:

Blat:


Se amesteca toate ingrediente si se framanta bine. Se intinde coca obtinuta intre 2 folii de plastic sau direct in tava, eu am folosit o tava cu peretii detasabili. Tava se tapeteaza cu folie de aluminiu, hartie de copt .


Umplutura:


Se mixeaza bine toata ingredientele, mai putin stafidele care se pun la final. Se pune compozitia obtinuta peste blat in tava. Se da tava la cuptor pentru 50 minute la 170 grade.


Bezea:


Se bat bine albusurile spuma dupa care se pune zaharul si se mai bate in continuare 3-4 minute, iar la final se pune sucul de la 1 lamaie stoarsa.


Cand tortul e gata se scoate din cuptor, se scoate cercul si se pune bezeaua se mai pune in cuptor pentru 10-15 minute sau daca aveti pistol cu gaz special pt prajituri e si mai bine, se face bezeaua cu acel gaz si nu mai este nevoie sa puneti tortul la cuptor, vezi poze.


Se decoreaza cu bombonele si boabe de rodii-optional. Este un tort super bun, merita incercat. 


PS: Pentru cine nu cunoste, acel pistol se incarca cu gaz si se foloseste la grazurat creme, caramel, bezea. Posibil sa fie si in Romania, este grozav de bun, se pot face minunatii cu el.


PS:Sincer as inlocui bicarbonatul cu praf de copt, e prea aromat bicarbonatul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ion&Ioana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Teo 1

07.01.2011, 22:33

daca merita incercat ,atunci la treaba cu noi ! tare frumos !

jolygina 1

09.01.2011, 00:05

housy 1

13.01.2011, 23:15

superb tort ai facut......si vad k esti si dotata felicitari!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort "la metru"