Tort Iulia

de MIUTA in Torturi, 7 Ian 2011 | 9724 vizualizari

 

De cateva zile mi-e pofta de prajitura Milch Schnitte.Deoarece nu aveam suficient timp sa fac si blatul am inventat pana la urma un tort cu blat de vanilie si crema prajiturii pe care o pofteam.Spun blat de vanilie ca asta aveam in casa blat de tort cumparat de la magazin.In 30 de minute am facut un tort foarte bun si vi-l recomand tuturor cand sunteti in criza de timp,o sa va placa sigur.Pana atunci va invit la o portie la mine.L-am numit Iulia dupa numele nepotelei mele.

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort vanilie
  • CREMA
  • 250 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 350 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 2 plicuri vanilie
  • GLAZURA
  • 200 ml frisca lichida
  • 0 lingura praf de crema de ciocolata Ole
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iulia:

Am dizolvat gelatina in 3 linguri de apa cca 2 minute.Am amestecat laptele condensat cu 50 ml lapte.Am pus inca 50 ml lapte peste gelatina.Am amestecat toate ingredientele si le-am pus  sa fiarba 3 minute pe baie de aburi.Am luat de pe foc si am pus mierea si vanilia. Am dat la rece.Cand s-a racit compozitia de la laptele condensat m-am apucat sa mixez cele 350 ml frisca.Pe urma am amestecat usor cu laptele condensat.Crema mi-a iesit mai moale si m-am hotarat sa asamblez tortul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili.Am impartit crema in doua si am umplut blaturile de tort.L-am dat la rece la frigider.Pentru ornat am folosit frisca amestecata cu crema de ciocolata Ole.

TIPS-URI

1

Lapte condensat se gaseste la magazinele Plus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iulia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort printesa