Tort Joffre

de miremirc in Torturi, 19 Aug 2012 | 40719 vizualizari

 

Reteta primita acum cativa ani in urma de la soacra mea Ani :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt moale
  • 6 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 5 lg apa
  • 2 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • forme de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Joffre:

Blat: amestecam bine pudra de cacao cu zaharul, apoi adaugam apa si punem pe aburi ca sa se inmoaie compozitia. Tinem craticioara pe aburi pana se topeste zaharul, apoi dam deoparte si o lasam sa se raceasca.


Separat, mixam untul moale de la temperatura camerei (unt cu 82% grasime) cu zaharul pudra, adaugam cate un galbenus pe rand, iar la final, tot treptat cate o lingura din amestecul de cacao racit.


Crema obtinuta o impartim in 2. O parte o punem la frigider, iar in jumatatea ramasa adaugam cele 2 lg de faina si cele 6 albusuri batute tare.


Omogenizam compozitia cu ajutorul unei linguri, amestecand de cateva ori ca sa nu se lase compozitia, apoi o turnam in forma rotunda de tort (d=22 cm) in care am asezat hartie de copt.


Dam la cuptor pentru 30 de minute. In primele 15 minute nu se deschide cuptorul pentru a nu se lasa blatul. Verificam daca este copt folosind testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca in forma lui, apoi il scoatem si il taiem in 2. Intre cele 2 blaturi asezam o parte din crema pastrata la frigider, iar cu restul de crema ungem tortul.


Dupa ce l-am invelit in crema tot tortul, deasupra pudram cu cacao, folosindu-ne de o strecuratoare mica de inox si asezam formele de ciocolata alba.


Tortul Joffre este un delicios tort ciocolatos, moale si foarte fin. Cine incearca acest tort, il va repeta de nenumarate ori, deoarece nu poate da gres cu o asemenea reteta !

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit ingredientele duble si am facut tortul in forma cu d=28 cm, deoarece am avut musafiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Joffre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

anamih 1

02.05.2013, 12:37

ralu_ca 1

18.05.2013, 14:44

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 12:05

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Nesquik