TORT JOFRE

de misha71 in Torturi, 4 Ian 2010 | 5422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g nuci macinate
  • 350 g zahar
  • 1 cana apa
  • 1 pachet unt
  • 50 g cacao
  • 7 oua
  • 3 cuburi ciocolata de menaj - pentru glazura (aprox. 150g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT JOFRE:

Zaharul, apa si cacao se pun pe foc intr-o cratita si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga apoi untul si nucile si se amesteca pana ce compozitia capata o consistenta ca de smantana (aprox. 15 minute la foc mic).


Dupa ce se ia de pe foc se adauga galbenusurile unul cate unul.


Separat se bat albusurile spuma si se adauga in compozitia cu cacao, DUPA ce aceasta s-a racit.


ATENTIE! Albusurile spuma se pun in compozitie treptat, cite 1-2 linguri si se amesteca in sens circular de la fundul cratitei catre exterior. NU se freaca (ca la o crema).


Se da la cuptor intr-o forma rotunda cu diametrul de 24-26cm in care s-a pus in prealabil hartie de copt. Se coace la foc mic aprox 60-70 minute.


Dupa ce s-a copt se mai tine putin in cuptor, ca sa nu se lase.


Iese foarte pufos si usor pentru ca nu are faina.


Se poate pune glazura din ciocolata de menaj topita (cu 2 linguri de apa) sau doar cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT JOFRE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Miha 1

07.01.2010, 00:26

Bine ai venit Misha.

nadina73 1

07.07.2010, 00:24

pacat ca nu esectiune taiata sa vedem si noi

diaconta 1

14.01.2015, 08:53

La multi ani cu sanatate si bucurii !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata