TORT JOFRE

de misha71 in Torturi, 4 Ian 2010 | 6444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g nuci macinate
  • 350 g zahar
  • 1 cana apa
  • 1 pachet unt
  • 50 g cacao
  • 7 oua
  • 3 cuburi ciocolata de menaj - pentru glazura (aprox. 150g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT JOFRE:

Zaharul, apa si cacao se pun pe foc intr-o cratita si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga apoi untul si nucile si se amesteca pana ce compozitia capata o consistenta ca de smantana (aprox. 15 minute la foc mic).


Dupa ce se ia de pe foc se adauga galbenusurile unul cate unul.


Separat se bat albusurile spuma si se adauga in compozitia cu cacao, DUPA ce aceasta s-a racit.


ATENTIE! Albusurile spuma se pun in compozitie treptat, cite 1-2 linguri si se amesteca in sens circular de la fundul cratitei catre exterior. NU se freaca (ca la o crema).


Se da la cuptor intr-o forma rotunda cu diametrul de 24-26cm in care s-a pus in prealabil hartie de copt. Se coace la foc mic aprox 60-70 minute.


Dupa ce s-a copt se mai tine putin in cuptor, ca sa nu se lase.


Iese foarte pufos si usor pentru ca nu are faina.


Se poate pune glazura din ciocolata de menaj topita (cu 2 linguri de apa) sau doar cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT JOFRE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Miha 1

07.01.2010, 00:26

Bine ai venit Misha.

nadina73 1

07.07.2010, 00:24

pacat ca nu esectiune taiata sa vedem si noi

diaconta 1

14.01.2015, 08:53

La multi ani cu sanatate si bucurii !!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalele padurarului (de post)
  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere a la Cori