TORT JOFRE

de misha71 in Torturi, 4 Ian 2010 | 5036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g nuci macinate
  • 350 g zahar
  • 1 cana apa
  • 1 pachet unt
  • 50 g cacao
  • 7 oua
  • 3 cuburi ciocolata de menaj - pentru glazura (aprox. 150g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT JOFRE:

Zaharul, apa si cacao se pun pe foc intr-o cratita si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga apoi untul si nucile si se amesteca pana ce compozitia capata o consistenta ca de smantana (aprox. 15 minute la foc mic).

Dupa ce se ia de pe foc se adauga galbenusurile unul cate unul.

Separat se bat albusurile spuma si se adauga in compozitia cu cacao, DUPA ce aceasta s-a racit.

ATENTIE! Albusurile spuma se pun in compozitie treptat, cite 1-2 linguri si se amesteca in sens circular de la fundul cratitei catre exterior. NU se freaca (ca la o crema).

Se da la cuptor intr-o forma rotunda cu diametrul de 24-26cm in care s-a pus in prealabil hartie de copt. Se coace la foc mic aprox 60-70 minute.

Dupa ce s-a copt se mai tine putin in cuptor, ca sa nu se lase.

Iese foarte pufos si usor pentru ca nu are faina.

Se poate pune glazura din ciocolata de menaj topita (cu 2 linguri de apa) sau doar cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT JOFRE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Miha 1

07.01.2010, 00:26

Bine ai venit Misha.

nadina73 1

07.07.2010, 00:24

pacat ca nu esectiune taiata sa vedem si noi

diaconta 1

14.01.2015, 08:53

La multi ani cu sanatate si bucurii !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!