Tort Jofrre de ciocolata

de Rux in Torturi, 23 Apr 2012 | 2023 vizualizari

 

Inspiratie Good food, cu modificarile dupa gustul meu... un tortulet delicios!

La Multi Ani cu bucurie celor ce poarta nume sfant in aceasta zi de mare sarbatoare! La Multi Ani tata mult iubit, ani multi buni si sanatosi iti doresc!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 6 oua
  • 250 gr zahar brun pudra
  • 50 gr cacao
  • 100 gr zahar brun
  • 5 linguri apa
  • o lingura cu varf de faina
  • Crema:
  • 50 gr cacao
  • 5 linguri apa
  • 100 gr zahar brun
  • vom pune si un sfert din untul cu zahar de la blat
  • Pentru decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Jofrre de ciocolata:

Blatul:

Intr-un vas pe foc mic punem apa, cacaoa, si zaharul brun si foarte putin lasam cat sa se dizolve zaharul si amestecam bine, obtinand un sirop gros de ciocolata, apoi lasam  la racit.

La mixer vom amesteca untul si zaharul pudra, apoi vom pune pe rand cele 6 galbenusuri iar albusurile le vom bate spuma separat. Oprim din compozitia de unt si zahar un sfert pentru crema si dam deoparte. In restul compozitiei din vasul de mixer adaugam siropul gros de cacao racit. Punem si o lingura cu varf de faina, apoi albusurile spuma si  amestecam prin invaluire.

In forma de tort  tapetata cu pergament asezam compozitia de blat. Coacem la 180 de grade pentru 25 de minute, putem face testul cu scobitoarea. Nu deschidem usa cuptorului pana la scurgerea timpului. Eu am deschis dupa 20 de minute( in reteta se sugera sa nu deschidem primele 15 min) si blatul s-a lasat putin in mijloc, insa asta nu m-a deranjat, din contra, caci acolo am pus crema. Lasam putin la racit si intoarcem blatul pe un platou.

Cat sta blatul la cuptor am preparat crema. Am pus din nou pe foc  50 gr cacao si 5 linguri pline de apa, apoi zaharul, am amestecat bine sa se topeasca zaharul si am racit siropul  gros de cacao. Sfertul de unt si zahar pudra pe care l-am oprit din compozitia pentru blat il vom amesteca cu acest sirop gros si va rezulta o crema delicioasa pe care o vom lasa putin la rece.

Blatul il vom umple cu crema in partea de sus si cu frisca sau dupa dorinta. Daca doriti sa imbracati tot tortul in crema de ciocolata va trebui sa dublati crema. Se lasa cateva ore la rece, eu l-am lasat toata noaptea. A doua zi l-am ornat cu frisca.

Eu am folosit cacao neagra si a iesit mai inchis la culoare si putin mai amarui pentru gustul meu, data viitoare , voi alege cacao obisnuita

E un tort foarte foarte ciocolatos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Jofrre de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Rux 1

25.04.2012, 11:05

Multumesc Jolygina

Rux 1

25.04.2012, 11:05

Cris. multumesc draga mea

Rux 1

25.04.2012, 11:06

Multumesc mult Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!