Tort Jofrre de ciocolata

de RuxyRux in Torturi, 23 Apr 2012 | 2177 vizualizari

 

Inspiratie Good food, cu modificarile dupa gustul meu... un tortulet delicios!

La Multi Ani cu bucurie celor ce poarta nume sfant in aceasta zi de mare sarbatoare! La Multi Ani tata mult iubit, ani multi buni si sanatosi iti doresc!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 6 oua
  • 250 gr zahar brun pudra
  • 50 gr cacao
  • 100 gr zahar brun
  • 5 linguri apa
  • o lingura cu varf de faina
  • Crema:
  • 50 gr cacao
  • 5 linguri apa
  • 100 gr zahar brun
  • vom pune si un sfert din untul cu zahar de la blat
  • Pentru decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Jofrre de ciocolata:

Blatul:



Intr-un vas pe foc mic punem apa, cacaoa, si zaharul brun si foarte putin lasam cat sa se dizolve zaharul si amestecam bine, obtinand un sirop gros de ciocolata, apoi lasam la racit.


La mixer vom amesteca untul si zaharul pudra, apoi vom pune pe rand cele 6 galbenusuri iar albusurile le vom bate spuma separat. Oprim din compozitia de unt si zahar un sfert pentru crema si dam deoparte. In restul compozitiei din vasul de mixer adaugam siropul gros de cacao racit. Punem si o lingura cu varf de faina, apoi albusurile spuma si amestecam prin invaluire.


In forma de tort tapetata cu pergament asezam compozitia de blat. Coacem la 180 de grade pentru 25 de minute, putem face testul cu scobitoarea. Nu deschidem usa cuptorului pana la scurgerea timpului. Eu am deschis dupa 20 de minute( in reteta se sugera sa nu deschidem primele 15 min) si blatul s-a lasat putin in mijloc, insa asta nu m-a deranjat, din contra, caci acolo am pus crema. Lasam putin la racit si intoarcem blatul pe un platou.



Cat sta blatul la cuptor am preparat crema. Am pus din nou pe foc 50 gr cacao si 5 linguri pline de apa, apoi zaharul, am amestecat bine sa se topeasca zaharul si am racit siropul gros de cacao. Sfertul de unt si zahar pudra pe care l-am oprit din compozitia pentru blat il vom amesteca cu acest sirop gros si va rezulta o crema delicioasa pe care o vom lasa putin la rece.


Blatul il vom umple cu crema in partea de sus si cu frisca sau dupa dorinta. Daca doriti sa imbracati tot tortul in crema de ciocolata va trebui sa dublati crema. Se lasa cateva ore la rece, eu l-am lasat toata noaptea. A doua zi l-am ornat cu frisca.


Eu am folosit cacao neagra si a iesit mai inchis la culoare si putin mai amarui pentru gustul meu, data viitoare , voi alege cacao obisnuita


E un tort foarte foarte ciocolatos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Jofrre de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

25.04.2012, 11:05

Multumesc Jolygina

RuxyRux 1

25.04.2012, 11:05

Cris. multumesc draga mea

RuxyRux 1

25.04.2012, 11:06

Multumesc mult Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si crema ganache