Tort "Kinder Pinguin"

de Lavinia in Torturi, 8 Dec 2012 | 7512 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 70 g miere
  • 50 ml lapte
  • 50 g gris fin
  • 50 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri lapte condensat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura miere
  • 1 plic gelatina alimentara
Stratul de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 40 ml frisca lichida
Glazura/Decor:
  • 150 g ciocolata
  • 40 ml frisca lichida
  • 50 g fasii de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Kinder Pinguin":

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar,zaharul vanilat,galbenusurile,uleiul,mierea,laptele si cacaua amestecata cu grisul,faina si praful de copt cernute.


Tapetam o tava 26 cm diametru cu folie/hartie de copt si coacem 2 blaturi timp de 15-20 min fiecare(testul scobitorii)


Pentru crema batem frisca, nu foarte tare ,cu zaharul vanilat,apoi adaugam mierea si laptele condensat.


Hidratam gelatina timp de 5 min in apa rece apoi o punem pe foc,o topim(atentie sa nu fiarba) si o adaugam cremei.


Punem 1/2 din crema peste blat si dam la rece 30 de min pana se intareste putin.


Apoi adaugam ciocolata topita si racita,restul de crema si celalalt blat.


Dam la rece pentru 2 ore apoi il glazuram si decoram cu fasii de ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Kinder Pinguin"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mary_irl 1

12.12.2012, 00:52

Maine chiar fac tortu asta de ziua mea fac 27 de ani 12 12 12 . Va multumesc pt aceasta reteta minunata !!!

Lavinia 1

12.12.2012, 08:16

Cu mare drag!La multi ani,multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi

mary_irl 1

12.12.2012, 16:09

Multumesc la fel... Pwp

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si visine