Desert tort de mere

de MotanLaOale in Torturi, 2 Mar 2011 | 25921 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru toate fetele de pe site, deoarece inceputul de martie este sarbatoarea lor. Fiind reteta 50 o dedic tuturor bucatarasilor pentru ca in compania lor m-am simtit bine de fiecare data cand am intrat pe site.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 mere
  • 200 g zahar
  • 20 g unt
  • stafide
  • visine (sunt bune si cele din dulceata)
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit amoniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere:

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.


Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa fel incat sa ramana intregi (se poate folosi un aparat special sau cu un cutit subtire).


Merele se pun in cratita peste zahar unul langa altul, se umple mijlocul marului cu stafide si visine, se pun cubulete de unt intre ele si se introduc in cuptor pana ce zaharul face spuma (circa 30 minute). Se lasa la racit.


Pentru blat, batem spuma albusurile adaugam zaharul, zaharul vanilat, un praf sare si mixam pana devine o bezea lucioasa.


Adaugam galbenusurile amestacand usor cu lingura de jos in sus. Punem si faina cu amoniacul si amestecam usor pana la omogenizare.


Cand merele s-au racit, turnam peste ele blatul, netezim si introducem in cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.


Se rastoarna pe platou cand este caldut.


Se poate orna cu frisca dupa dorinta si fantezie.


Eu nu-l ornez niciodata deoarece este tortul pe care il fac pentru gustul intens de mar copt si este pacat sa-l combin cu alte arome.


Este foarte bun cu scortisoara.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 16:44

foarte buna

MotanLaOale 1

01.11.2013, 17:03

tina58 1

25.02.2018, 00:37

Bun tortul, nimic de zis, dar cratita aia in care-l faci o speli numai inauntru dupa ce o folosesti?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata