Tort cu crema de ciocolata si Skittles

de Irina in Torturi, 31 Ian 2013 | 14393 vizualizari

 

O bomba cu ciocolata se cheama reteta asta, de fapt. Sa vedeti de ce... :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de pandispan:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata (eu folosesc Milka pt ca e f,f dulce si fina)
  • 200 g frisca
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • bomboane Skittles 
  • 2 cutii bastonase de ciocolata Milka
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si Skittles:

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana au intepenit. :D


Am de fiecare data grija sa bat bine albusurile, pt ca blatul sa-mi iasa pufos, chiar daca nu adaug praf de copt .


Am adaugat pe rand cate un galbenus, esenta de rom si faina, usor, usor, ca la orice pandispan. La final am adaugat si cele 2 linguri de cacao. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea, dupa care am pus pandispanul la cuptor, la foc mediu, 20-25 minute.


Am lasat blatul la racit, dupa care l-am taiat in trei si l-am insiropat.


Am pus pe foc un vas in care am turnat frisca si ciocolata rupta in bucati, am amestecat pana s-a topit ciocolata, am adaugat si esenta de rom, pentru o crema mai parfumata si am luat vasul de pe foc. Am lasat la racit 2 ore. Inainte de a o folosi am mixat crema pana a devenit pufoasa si fina.


Am uns bine fiecare din cele trei blaturi cu crema din belsug, dupa care am finisat si marginile. Aici a inceput distractia in bucatarie:


Am imbracat tortul in bastonase Milka: Din fiecare bastonas format din 4 cubulete am rupt cate un cubulet si am alternat bastonasele (3 cuburi, apoi un cub si tot asa) astfel ca tortul meu arata precum crenelurile unui castel din povesti. Iar la final, artileria grea- bomboanele Skittles de toate culorile- le-am imprastiat pe toata suprafata tortului.


 

TIPS-URI

1

Se pot folosi bomboane M&M

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si Skittles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Diana132 1

12.04.2014, 18:51

Felicitari

Giana 1

20.05.2014, 18:16

Trebuie sa-l fac, urgent

ryta 1

01.06.2014, 06:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata