Tort Iepuras sau Fluturas

de simonay in Torturi, 11 Iun 2013 | 1665 vizualizari

 

Un tort bun ,dragalas pe gustul copiilor !

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 oua
  • 200 gr. zahar tos
  • 80 ml. apa
  • 80 gr. unt topit
  • 200 gr. faina 00
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 gr. zahar
  • 100 ml. apa
  • 50 gr. cacao amara
  • 250 gr. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras sau Fluturas:

Blatul: Se pune apa la fiert, se adauga zaharul si se lasa pe foc pana devine un sirop. Intre timp se mixeaza albusurile pana devin tari, apoi se toarna siropul fierbinte. Cand sunt lucioase se pun pe rand galbenusurile, apoi untul topit si racit, coaja de lamaie si praful de sare. Se pune mixerul deoparte si cu o lingura amestecam incet de jos in sus punand faina cernuta. Compozitia se toarna in doua tavi rotunde de aceeiasi marime pe foaie de copt si se da la cuptor ventilat 20'-25' la 180°.


Cand s-a copt si racit, un blat se taie in doua pe orizontal, iar al doilea pe vertical in forma de semicerc de ambele parti ale blatului, astfel incat sa rezulte doua emisfere egale (urechile) iar partea din mijloc papionul.



Crema: Se face din nou un sirop din apa si zahar in care se adauga cacaoa (daca doriti crema alba se topeste in sirop 100 gr. ciocolata alba) , se raceste si se incorporeaza in untul batut spuma. Crema se pune in mijlocul blatului iar deasupra se acopera cu frisca


Decorarea ramane la aprecierea voastra. La tortul fluture se taie blatul in doua pa orizintal si pe vertical.Sper sa va placa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras sau Fluturas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

kukibella 1

12.06.2013, 10:39

Sim0na 1

12.06.2013, 14:57

un tort tare frumos!

simonay 1

21.06.2013, 13:37

multumesc SimOna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Doboș