Tort Led Zeppelin

de angyb in Torturi, 17 Dec 2012 | 1456 vizualizari

 

Din seria torturi pentru rockeri de data asta ma facut pentru cumnatul meu tortul cu simbolul grupului Led Zeppelin

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2x5 oua
  • 2x100g zahar
  • 2x 75 g faina
  • 2x50 g gris
  • 2x 40 g cacao
  • 2x125ml ulei
  • 2x25ml lapte
  • 2x2 linguri de miere
  • 2x1plic de drojdie pentru dulciuri

Crema:

  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 1 ou
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 500ml de lapte
  • 200 ml de frisca
  • 100 g ciocolata alba

Sirop:

  • 100ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de rom

Glazura:

  • 300g ciocolata amaruie
  • 150g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Led Zeppelin:

Foi:


Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc si devin spuma.Separat amestecam faina cu grisul,cacao si drojdia dupa care o adaugam usor la spuma de galbenusuri dupa care adaugam laptele ,uleiul si mierea.Albusurile se bat spuma cu un pic de sare dupa care le adaugam la amestecul de mai sus amestecand usor de sus un jos.Compozitia obtinuta se toarna in tava (eu am folosit tava mare de aragaz) tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.Se scoate cu tot cu hartia din tava si se lasa la racit .Hartia se scoate abia cand foaia s-a racit .


Se mai pregateste o foaie dupa acelasi procedeu.


Sursa http://www.bucataras.ro/retete/tort-senzational-15771.html


Crema:


Se amesteca budinca cu oul ,faina si un pic de lapte .Laptele ramas se pune la fiert dupa care se adaugam amestecul de budinca amesetecand mereu pana cand se ingrosa .se ia de pe foc si se adauga zaharul dupa care se lasa la racit .Batem spuma frisca dupa care adaugam cate o lingura de crema.La sfarsit adaugam ciocolata alba rasa.



Sirop:


Punem la fiert apa impreuna cu zaharul pana cand se ingroasa dupa cate adaugam lingura de rom.


Glazura:


Topim ciocolata pe abur impreuna cu untul si o lasam sa se raceasca un pic.


Asamblarea:


Foaie ,sirop +crema,a doua foaie insiropam dupa care turnam deasupra glazura un pic racita.


Pentru decor am folosit fondant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Led Zeppelin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

17.12.2012, 23:10

Ce bine ti-a iesit

angyb 1

18.12.2012, 08:13

multumesc la toata lumea

Valclaudia 1

18.12.2012, 20:03

super tare tortul!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir