Tort cu mere si gris by Corina

de anca_rm in Torturi, 30 Ian 2015 | 5203 vizualizari

 

Este o reteta care m-a tentat de cum am vazut-o la Corina . A incercat reteta si Simona asa ca m-am pus pe treaba.
Un tort foarte bun , usor si perfect si pentru cei mici pentru ca nu e foarte dulce. Eu am facut doar jumate de portie , intr-o tava mica de tort dar am sa scriu aici cantitatile pentru o tava cu diametru de 20 cm.
Am folosit pentru prepararea lui mere ionatane , usor acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • -1kg mere
  • -100 gr nuci
  • -500 gr branza de vaci
  • -100 gr gris
  • -5 oua
  • -100 gr unt sau margarina
  • -200 gr zahar
  • -o lamaie
  • -praf de sare
  • -20 gr zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si gris by Corina:

Incalzim cuptorul la 200 grade si pregatim o tava de tort cu pereti detasabili . Trebuie sa punem pee a hartie de copt.


Merele le spalam , le curatam de coaja si le taiem felii cam de 0.5 cm grosime . Intr-un castron punem feliile de mere si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.


Punem merele in tava acoperita cu hartie de copt , presaram deasupra zahar vanilat si dam la cuptor pentru 10 minute , pana se inmoaie merele .


Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu untul adaugand branza , coaja razuita de lamaie .


Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si adaugam galbenusul frecat cu untul si cu branza si apoi grisul . Omogenizam bine . Cand scoatem tava din cuptor presaram peste mere nucile taiate cu cutitul si deasupra lor compozitia .


Nivelam si dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade .

 

TIPS-URI

1

Corina l-a facut cu mere intregi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si gris by Corina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

03.02.2015, 18:08

Wow . Ultra-super

cristeena20 1

18.01.2017, 10:35

o intrebare-pentru forma mai mica rotunda pe care ai folosit-o ai facut jumate din cantitatile scrise? sau ai folosit reteta completa?

anca_rm 1

20.01.2017, 16:06

da , pentru tava mica am folosit jumate din cantitatile scrise

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere şi cremă de zahăr ars