Tort cu mere si gris by Corina

de anca_rm in Torturi, 30 Ian 2015 | 6413 vizualizari

 

Este o reteta care m-a tentat de cum am vazut-o la Corina . A incercat reteta si Simona asa ca m-am pus pe treaba.
Un tort foarte bun , usor si perfect si pentru cei mici pentru ca nu e foarte dulce. Eu am facut doar jumate de portie , intr-o tava mica de tort dar am sa scriu aici cantitatile pentru o tava cu diametru de 20 cm.
Am folosit pentru prepararea lui mere ionatane , usor acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • -1kg mere
  • -100 gr nuci
  • -500 gr branza de vaci
  • -100 gr gris
  • -5 oua
  • -100 gr unt sau margarina
  • -200 gr zahar
  • -o lamaie
  • -praf de sare
  • -20 gr zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si gris by Corina:

Incalzim cuptorul la 200 grade si pregatim o tava de tort cu pereti detasabili . Trebuie sa punem pee a hartie de copt.


Merele le spalam , le curatam de coaja si le taiem felii cam de 0.5 cm grosime . Intr-un castron punem feliile de mere si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.


Punem merele in tava acoperita cu hartie de copt , presaram deasupra zahar vanilat si dam la cuptor pentru 10 minute , pana se inmoaie merele .


Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu untul adaugand branza , coaja razuita de lamaie .


Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si adaugam galbenusul frecat cu untul si cu branza si apoi grisul . Omogenizam bine . Cand scoatem tava din cuptor presaram peste mere nucile taiate cu cutitul si deasupra lor compozitia .


Nivelam si dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade .

TIPS-URI

1

Corina l-a facut cu mere intregi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si gris by Corina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

03.02.2015, 18:08

Wow . Ultra-super

cristeena20 1

18.01.2017, 10:35

o intrebare-pentru forma mai mica rotunda pe care ai folosit-o ai facut jumate din cantitatile scrise? sau ai folosit reteta completa?

anca_rm 1

20.01.2017, 16:06

da , pentru tava mica am folosit jumate din cantitatile scrise

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba radauteana
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat din mere nuci si biscuiti