Tort Kodrit Kadir

de diana_k in Torturi, 17 Apr 2010 | 1954 vizualizari

 

pt ca de cateva zile mi-a facut cu ochiul tortula asta , azi l-am pus in practica....rezultatul FOARTE BUN !

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 1 ou,
  • 100g zahar,
  • 100ml lapte,
  • 100g faina,
  • 1.2 praf de copt,
  • cacao,
  • esenta rom
  • caramel:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 800ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • sirop:
  • 6 liguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Blatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit, laptele , faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine.


Caramel: batem bine ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele ,sarea si esenta de rom


Sirop :Intr-un vas caramelizam cele 6 linguri zahar,lasam la racit, apoi punem amestecul de oua si imediat amestecul pt. blat.


introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min.


se rastoarna pe platou doar cand este complet racit.


se poate decora cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (20)

nadina73 1

26.06.2010, 20:38

super bine ti-a iesit 5 furcu mari si late,al meu nu a iesit asa bine

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:03

tia iesit super bine si deliciosssssss

nilgun 1

06.07.2013, 14:27

abia astept sa fac si eu acest tort al bucatarasilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Senzational