Tort Krantz

de Tuxedo in Torturi, 18 Iun 2013 | 23616 vizualizari

 

De Sf. Constantin si Elena am facut Krantz, pe care il programasem cu mult timp in urma si pentru ca a fost ziua mamei am hotarat sa il fac. Reteta este data de cineva din familie, este o reteta mai veche, cred ca are vreo 50 de ani, deci blatul nu este numai din albusuri iar crema este cu oua intregi. Poate vreodata am sa incerc si cealalata varianta :-) .

Este un tort foarte satios, crema este cu mult unt (ca asa e Krantzul) dar parerea mea este ca se poate face si cu o crema de vanilie in care putem pune nucile caramelizate, va fi mai usor. Eu o sa va dau reteta exact cum am primit-o!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 160 gr zahar
  • 100 gr nuci macinate
  • 100 gr faina

Crema:

  • 4 oua intregi
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 gr unt la temperatura camerei

Crocant de nuci:

  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuci
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krantz:

Blat:

Se bate albusul de la 8 oua si se adauga pe rand 160 gr zahar tos.

Cand e spuma bine batuta se adauga cele 8 galbenusuri pe rand, mixand bine dupa fiecare apoi se incorporeaza  nucile macinate si apoi faina cu ajutorul unui tel sau o paleta de silicon.

Se pune compozitia in tava tapetatata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit pana trece testul scobitorii, aprox. 20 min.

Crema:

Cele 4 oua intregi se mixeaza bine cu 200 gr zahar tos pana se albesc apoi se adauga laptele si se fierb pe abur pana se ingroasa (imbraca lingura) amestecand continuu (cam 20 min.). Se lasa sa se raceasca apoi se adauga 300 gr unt frecat spumos.

Crocantul:

150 gr zahar tos se caramelizeaza intr-o tigaie teflonata (sau inox) apoi adaugam nucile taiate marunt. Se amesteca bine si se rastoarna pe o foaie de copt in strat subtire si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se piseaza si apoi se cerne.

Cele marunte se pun in crema iar cu restul se stropeste tortul.

Asamblare:

Blatul se taie in doua, se aseaza pe un platou si se pune jumatate din crema la mijloc apoi restul de crema il punem deasupra.

Ornam cu restul de crocant si putem servi imediat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Krystyan Trendy 1

11.11.2013, 08:56

delicios

Panacris 1

03.04.2014, 20:23

Cum de am ratat delicioșenia asta! Direct la favorite!

Ancutsa 1

08.08.2016, 21:40

Foarte gustos, imi place mult krantzul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Krantz