Tort Krantz

de iri_iri in Torturi, 11 Noi 2015 | 2502 vizualizari

 

Aceast tort l-am facut anul trectut pentru sotul meu, de ziua lui deoarece prefera nuca in loc de ciocolata , iar in privinta asta nu am dat gres deloc alegand aceasta varianta de tort cu nuca.Mai mult ce pot sa spun ca doar o felie am salvat, doar pentru a face poza.....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 200g faina,
  • 9 linguri de apa rece,
  • 6 linguri de ulei,
  • 6 linguride zahar,
  • 250g miez de nuca .
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte,
  • 2 oua,
  • 150g zahar,
  • 6-7 linguri de faina,
  • 2 plicuri zahar de vanilie,
  • 1/2 margarina.
  • Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata neagra
  • bineinteles nuca
  • Pentru sirop:
  • 500ml apa,
  • 150g zahar,
  • esenta de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krantz:

Incepem cu miezul de nuca , pe care o prajim un pic in cuptor , dupa care 3/4 din miez il dam pe masina de macinat iar restul de miez il taiem cu cutitul(acesta din urma il folosim la ornat).


Blatul:


Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri(pe care le punem in vase separate si destul de inalte).


Albusurile le vom bate spuma cu un praf de sare .


Galbenusurile , impreuna cu zaharul le vom mixa pana se va forma o crema spumoasa, dupa care vom adauga putin cate putin si apa rece.


In aceasta compozitie vom adauga albusurile putin cate putin , amestecand sau mixand incontinuu.


Apoi vine randul uleiului , fainei si la final se adauga miezul de nuca, amestecand usor pentru a nu se lasa compzitia.


Compozitia se va turna intr-o tava ce a fost unsa cu ulei si apoi tapetata cu faina, dupa care se va da la cuptorul prentru 50 de minute.


Dupa racire se va taia blatul in trei parti.


Crema :


Ouale se vor amesteca cu zaharul, dupa care se va turna laptele putin cate putin si se va amesteca pana la dizolvarea zaharului.


Se va adauga zaharul vanilat si apoi faina in ploaie, amestecand pentru a nu se forma cocoloase.


Se va pune apoi la fiert amestecand din cand in cand si se va lasa pana se ingroasa crema.


Se lasa sa se racoreasca dupa care se va adauga margarina .


Intre timp se pregateste siropul, prin punerea apei impreuna cu zaharul la fiert.Dupa ca a fiert apa se da de pe foc si se adauga esenta de vanilie.


Asamblare:



Se insiropeaza primul blat dupa care se adauga o parte din crema si apoi se presara cateva nuci taiate.


Se va adauga al doilea blat care se va insiropa, se va adauga a doua parte din crema si apoi se va presara iar nuca.


la final va aseza ultimul blat care se va insiropa si el , iar apoi se va acoperi tortul cu crema ramasa.


Pe marinea tortului se va presara nuca taiata iar deasupra se va orna cu fulgi de ciocolata.Aceasta a fost alegerea mea, fiecare orneaza dupa gust si preferinta dar neaparat sa fie si nuca.


 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alune inlocuitor al miezul de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

11.11.2015, 22:01

Ce tort minunat! Arata delicios!

iri_iri 1

11.11.2015, 22:42

Mulțumesc Rux

Ancutsa 1

08.11.2016, 21:55

Tare frumos si bun! Imi place mult krantzul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Krantz