Tort Auriu (cu rom si krantz)

de VanessaAli in Torturi, 8 Mar 2015 | 4473 vizualizari

 

Azi, cu ocazia zilei de 8 Martie, un tort facut pentru mama mea.Aici, vi-l dedic si voua, tuturor femeilor de pe Bucataras. Delicios,simplu si rapid de facut , este un desert ce merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri de apa
  • 1/3 cana de zahar de 200 ml
  • 1 praf de copt
  • 1 1/3 cani faina
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri de zahar ,
  • 125 ml apa,
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • un plic de crema cu gust de cafea de la Dr.Oetker
  • Pentru glazura:
  • 70gr ciocolara alba,
  • 1/2 lingura ulei,
  • 2 linguri de lapte
  • Pentru krantz:
  • 3 linguri de nuci prajite si maruntite,
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru decor:
  • ciocolata neagra,lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Auriu (cu rom si krantz):

Incepem cu prepararea blatului. Separam ouale si batem albusul cu un fir de sare si cu zahar. Dupa ce s-au batut foarte bine, adaugam treptat galbenusurile, amestecand cu o lingura INTR-O SINGURA DIRECTIE. Adaugam apoi uleiul, la fel, si apa. Incorporam apoi treptat faina si punem si praful de copt stins cu otet.

Ungem o tava de chec (dreptunghiulara) cu ulei si presaram faina. Turnam compozitia si dam la cuptor aproximativ 30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Intre timp preparam siropul: caramelizam zaharul si cand incepe sa devina putin maroniu, turnam apa. Lasam sa fiarba 2 minute, dupa care il oprim. Cand s-a racit adaugam esenta de rom.

Dupa ce blatul s-a racit si el, il scoatem din tava si il injumatatim (eu am taiat si putin din capete si din laterale ca sa le fac drepte). Insiropam bine ambele jumatati.

La crema urmam instructiunile de pe ambalaj, in plus fata de care am mai pus un intaritor de frisca.

Intindem apoi jumatate din crema pe un blat si il acoperim cu al doilea. Cu restul de crema il aranjam pe laterale, optional pe deasupra.

Facem krantz-ul. Caramelizam trei linguri de zahar, si cand devine putin maroniu zaharul adaugam 3 linguri de nuca (prajita si maruntita). Amestecam pana se acopera nuca frumos cu zahar si dupa luam de pe foc si turnam pe o tava de inox unsa umpic cu ulei. Dupa ce se raceste, cu un ciocan de snitele, sfarmam putin krantz-ul, nu mult.

La glazura, topim ciocolata alba la bain marie, adaugam uleiul si dupa laptele. Oprim focul si amestecam putin in ea sa nu fie chiar fierbinte, dupa care o turnam pe tort. Veti observa ca o parte va curge frumos pe laterale. Cat inca e calda glazura, presaram krantz-ul si lipim putin pe margine.

La decor am topit putina ciocolata neagra la bain marie cu un strop de lapte si cu ajutorul unui pos am facut inimioarele pe o hartiuta de copt pe care am pus-o la congelator 1h.

Aranjati inimioarele pe tort si gata! Simplu, delicios si mai ales aspectuos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Auriu (cu rom si krantz)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Krantz