Cupola cu crema de vanilie

de Lavinia in Torturi, 11 Dec 2013 | 4632 vizualizari

 

Desi am fost tare ocupata saptamanile astea, m-am intors cu ceva delicios,pufos si cremos :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 80 ml apa
  • 40 g zahar
  • 2 linguri Amaretto
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 15 g gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu crema de vanilie:

mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa.


Adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua si amesteca usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.


Tapeteaza o tava(24 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute(testul scobitorii)


Lasa blatul la racit.


Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste zaharul.


Lasa-l la racit si adauga Amaretto.


mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase apoi adauga praful de budinca.


Peste galbenusuri adauga in fir subtire lapte fierbinte si pune crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.


Lasa budinca la racit.


Hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde si adaug-o peste budinca de vanilie.


mixeaza frisca (nu foarte tare,doar pana prinde consistenta) apoi adauga budinca si mixeaza usor pana ce este bine incorporata.


Tapeteaza un vas(24 cm) cu folie si pune crema.


Acopera crema cu blatul de cacao si insiropeaza-l cu siropul caramel.


Da cupola la rece pentru minim 5 ore.(eu am lasat-o peste noapte)


Rastoarna cupola pe un platou,indeparteaza folia si decoreaza cu ciocolata topita si racita si fulgi de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lavinia 1

13.12.2013, 11:30

Va multumesc frumos

Lia_ 1

19.12.2013, 15:21

La multi ani cu multa sanatate si sa ne mai incanti cu minunatele tale preparate dulci!

Lavinia 1

19.12.2013, 19:44

Multumesc frumos Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu martipan