Tort cu Rom

de Constelatialeu in Torturi, 24 Dec 2014 | 5460 vizualizari

 

Tortul asta e o provocare care mi-a plasat-o Merisor, pentru un concurs. Imi plac provocarile si mi-a placut si reteta. Asa ca am fost gata de provocare...am mai plusat eu pe la zahar, esenta si sirop, dupa gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g pudra
  • 6 oua
  • 5 picaturi esenta rom Dr.Oetker
  • 150 g migdale macinate
  • 150 g faina
  • 2 plicuri original pudding de vanilie DR.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker
  • Crema
  • 1 l smantana pentru frisca ( 500 ml smatana dulce peste 40 % grasime+500 ml frisca lichida Creme patisser )
  • 50 g cacao
  • 50 g zahar pudra
  • 2 fiole esenta rom Dr.Oetker
  • 2 plicuri intaritor frisca Dr.Oetker -optional-eu n-am folosit,n-a fost nevoie
  • Sirop
  • 350 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 fiole esenta rom Dr.Oetker
  • Decor
  • spirale de cacao umplute cu frisca
  • ornamente de ciocolaat Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Rom:

Blat :


Blatul l-am facut cu a zi inainte si am folosit o forma rotunda cu inel de tasabil ,diametru de 24 cm.Galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom le-am mixat bine pana s-a topit zaharul.Albusurile cu un praf de sare le-am batut bine si le-am incorporat in galbenusuri.Faina,migdalele macinate si praful de budinca le-am amestecat si apoi adaugat peste amestecul de mai sus,omogenizand bine.Am tapetat forma de tort cu hartie de copt ,am turnat compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se las ala rece,se taie in 3, a doua zi.


Sirop :


Apa cu zaharul se pun la fiert,pana de in clocot,se trage de pe foc se adauga esenta de rom,se lasa la racit.


Crema :


Am amestecat smantana dulce cu frisca lichida,am adaugat,zaharul farin,esenta de rom si cacaoa,apoi am mixat bine,pana am obtinut o crema ferma.


Asamblare :


Blatul taiat in trei.Pe un platou asezam prima bucata de blat o insiropam bine,adaugam crema si nivelam,asezam a doua parte de blat,insiropam,asezam crema ,nivelam.Apoi ultima parte de blat insiropat si imbracam tortul cu restul de crema.Ornam cu spirale de cacao si crema de frisca si ornamente de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

26.12.2014, 21:12

Super fain!

Panacris 1

27.12.2014, 10:17

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 10:18

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si crema ganache