Tort cu Rom

de Constelatialeu in Torturi, 24 Dec 2014 | 5271 vizualizari

 

Tortul asta e o provocare care mi-a plasat-o Merisor, pentru un concurs. Imi plac provocarile si mi-a placut si reteta. Asa ca am fost gata de provocare...am mai plusat eu pe la zahar, esenta si sirop, dupa gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g pudra
  • 6 oua
  • 5 picaturi esenta rom Dr.Oetker
  • 150 g migdale macinate
  • 150 g faina
  • 2 plicuri original pudding de vanilie DR.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker
  • Crema
  • 1 l smantana pentru frisca ( 500 ml smatana dulce peste 40 % grasime+500 ml frisca lichida Creme patisser )
  • 50 g cacao
  • 50 g zahar pudra
  • 2 fiole esenta rom Dr.Oetker
  • 2 plicuri intaritor frisca Dr.Oetker -optional-eu n-am folosit,n-a fost nevoie
  • Sirop
  • 350 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 fiole esenta rom Dr.Oetker
  • Decor
  • spirale de cacao umplute cu frisca
  • ornamente de ciocolaat Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Rom:

Blat :


Blatul l-am facut cu a zi inainte si am folosit o forma rotunda cu inel de tasabil ,diametru de 24 cm.Galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom le-am mixat bine pana s-a topit zaharul.Albusurile cu un praf de sare le-am batut bine si le-am incorporat in galbenusuri.Faina,migdalele macinate si praful de budinca le-am amestecat si apoi adaugat peste amestecul de mai sus,omogenizand bine.Am tapetat forma de tort cu hartie de copt ,am turnat compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se las ala rece,se taie in 3, a doua zi.


Sirop :


Apa cu zaharul se pun la fiert,pana de in clocot,se trage de pe foc se adauga esenta de rom,se lasa la racit.


Crema :


Am amestecat smantana dulce cu frisca lichida,am adaugat,zaharul farin,esenta de rom si cacaoa,apoi am mixat bine,pana am obtinut o crema ferma.


Asamblare :


Blatul taiat in trei.Pe un platou asezam prima bucata de blat o insiropam bine,adaugam crema si nivelam,asezam a doua parte de blat,insiropam,asezam crema ,nivelam.Apoi ultima parte de blat insiropat si imbracam tortul cu restul de crema.Ornam cu spirale de cacao si crema de frisca si ornamente de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

26.12.2014, 21:12

Super fain!

Panacris 1

27.12.2014, 10:17

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 10:18

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata