Tort Krem a la Krem cu mascarpone

de ela in Torturi, 6 Dec 2010 | 6058 vizualizari

 

l-am vazut la Laly,vazusem pe aici si prajitura si imi era in gand sa fac prajitura,dar cum ieri a fost ziua sotului meu si eram in criza de timp,m-am gandit ca era cel mai rapid tort de facut

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1plic crema ole de la dr oetker

CREMA 1:

  • 200 ml lapte,
  • 250 ml frisca lichida,
  • 200 gr crema mascarpone,
  • 1plic crema ole de vanilie

CREMA 2:

  • 200 ml lapte,
  • 250 gr frisca lichida,
  • 200 gr mascarpone,
  • 1plic crema ole de ciocolata

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata menaj,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 50 gr unt,
  • 25 gr coniac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la Krem cu mascarpone:

Separam ouale.Batem galbenusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,apoi praful de crema.


Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de copt in care turnam compozitia de blat si dam la cuptor pana este copt blatul(incercam cu scobitoarea,daca iese curata din blat,acesta este gata).Scoatem si lasam sa se raceasca bine.


Pregatim crema1:mixam frisca cu laptele si praful de crema de vanilie,iar cand s-a intarit adaugam crema mascarpone.Scoatem blatul din forma si ii dam jos hartia de copt.Ungem blatul cu prima crema si dam la rece 30minute.


Pregatim a doua crema:mixam laptele cu frisca si cre crema ole de ciocolata,apoi adaugam crema mascarpone si mai mixam putin.


Adaugam crema de ciocolata peste cea de vanilie.


Intr-o craticioara punem frisca lichida si lasam sa se incalzeasca,adaugam ciocolata,apoi untul si coniacul si lasam sa se ingroase putin .Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi turnam cu grija pe tort.


Ornam cu frisca sau dupa gust,cu ce dorim si lasam la rece cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la Krem cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

ela 1

08.12.2010, 16:51

Miuta,multumesc din nou

Ubulika 1

24.06.2011, 18:09

no asta da!

adasev12 1

24.06.2011, 18:28

f bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru MAMA