Tort laptop

de cec in Torturi, 21 Iul 2011 | 5725 vizualizari

 

am avut si aceasta ocazie de a incerca acest fel de ornare a unui tort si asta e ce am reusit

 

INGREDIENTE

  • ingrediente foaie biscuit
  • 250 gr. faina
  • 50 gr. amidon alimentar
  • 100 gr. zahar pudra
  • 200 gr. unt
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie sau de portocala
  • blat pandispan
  • 10 oua
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar 
  • crema ganache
  • 700 g ciocolata amaruie
  • 800 ml frisca
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort laptop:

foaie biscuit


Untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga ingredientele uscate. Se framanta aluatul si se da la frigider pentru 15 minute, apoi se intinde o foaie si se taie forma dorita (la mine a fost dreptunghiular pt a-mi servi ca ecran la laptop)



blat pandispan


Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia noastra este gata. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina. Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata.


crema ganache


Pentru crema ganache am mixat frisca, apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare



Am facut un tort din foaie insiropata, crema, foaie blat insiropata, crema si iar foaie pe care l-am imbracat in pasta de ciocolata si un tortulet (foaie, crema, foaie) pe care l-am imbracat in pasta de zahar. L-am pictat si i-am pus butoanele pt tastatura. Am pus tortuletul pe tort si am infipt ecranul (care avea bete de frigarui in el)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort laptop" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

DIANA B 1

08.08.2011, 10:19

cuvinte nu mai am ...................

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 09:30

ink il astept

cec 1

15.03.2013, 17:41

DIANA multumesc
gaby cred ca s-a pierdut pe drum

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă BigMac fără carbohidrați

ieri la 15:30

Bezele Panda

de RODIMUR 7

ieri la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

Chec cu mure

de Lau 9

pe 19.09 la 20:34

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si cappucino