Tort "La Multi Ani!"

de Micutza Luana in Torturi, 23 Mai 2013 | 5584 vizualizari

 

Fiind ziua mamei acum cateva zile am zis sa fac un tortulet :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • un varf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • Pentru crema
  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 300 gr capsuni
  • Pentru ornat
  • capsuni
  • kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "La Multi Ani!":

Blatul


Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga albusurle batute bine spuma cu un varf de sare. Peste compozitie se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt se da la cuptor circa 30 minute.


Crema


Amestecam galbenusurle cu zaharul, apoi turnam laptele amestecand incontinuu. Punem si miezul de la batonul de vanilie .Punem totul intr-un bol de sticla si il facem crema la baine-marie amestecand incontinu, pana devine o crema groasa precum budinca. In crema punem cateva capsuni taiate cubulete.


Bun, si incep asamblarea. Dupa ce blatul s-a copt punem crema peste el si dam la rece cateva ore. Dupa racire scoatem din forma tortul si il ornam cu frisca, capsuni si kiwi .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La Multi Ani!"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Anett 1

24.05.2013, 12:35

foarte frumos!

Lavinia 1

24.05.2013, 15:04

Super bun!La multi ani mamei!

Rocsi 1

24.05.2013, 22:25

La multi ani mamei tale ..Imi place tortul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu capsuni