Tort '' La multi ani !! ''

de Adele in Torturi, 22 Mar 2014 | 2071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 4 linguri faina.
  • 4 linguri cacaoa.
  • 2 linguri ulei .
  • praf de copt.
  • Crema :
  • 500 ml. lapte
  • 3 linguri faina.
  • Ciocolata 200 gr/Cacaoa
  • 1 ou.
  • 50 gr unt
  • 100 grame zahar.
  • Piscoturi.
  • Compot de piersici.
  • Frisca pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort '' La multi ani !! '':

Blatul: Se bat ouale cu zaharul pana devin spumoase ,se adauga treptat si uleiul.Dupa care se pune usor faina ,cacaoa si praful de copt.incercand sa nu lasam cocoloase.Se pune compozitia intr-o forma rotunda si se da la cuptor pentru 20 de minute la 180 °(depinde de cuptor puteti verifica daca este gata cu o scobitoare ).


Crema de ciocolata: Se bate oul cu jumatate din zahar pana devine spuma.adaugam faina si cacaua sau ciocolata topita .Intre timp punem pe foc laptele cu zaharul ramas ,la foc mic.Cand da sa fiarba il luam de pe foc si adaugam crema usor amestecand in continu pana devine omogena.Punem cratita pe foc mic si amestecam pana ce compozitia devine cremoasa.Cand este gata stingem focul si adaugam untul.Se amesteca bine si se lasa la racit.


Blatul racit il taiem in doua, il insiropam cu sucul din compot,iar pe marginea lui asezam in forma de cerc piscoturi usor insiropate .In golul ramas punem fructetele taiate ,frulate si crema .Asezam cealalta parte de blat si o insiropam tot cu sucul din compot.Se da la rece pentru cateva minute chiar si o ora.Dupa care se imbraca in frisca si se orneaza dupa gust.

 

TIPS-URI

1

Compotul poate fi si de ananas sau caise :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort '' La multi ani !! ''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Adele 1

22.03.2014, 19:46

Rocsi 1

22.03.2014, 20:22

MIUTA 1

28.03.2014, 12:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata