Tort LA MULTI ANI

de Andreea Baraboi in Torturi, 3 Sep 2014 | 7636 vizualizari

 

Cum a fost ziua la verisoara mea cea scumpa i-am pregatit un tortulet surpriza si a fost atat de incantata incat atunci cand a vazut tortu a zis doar atat LA MULTI ANI, de asta i-am dat aceasta denumire, :)))

 

INGREDIENTE

blat

  • 4 oua
  • 260 g faina
  • 260 g zahar
  • 50 ml apa
  • 1 plic praf de copt

In plus

  • 700 g frisca lichida
  • un borcan de 400 g piersici insiropate
  • fulgi de ciocolata sau putem orna cu ceea ce dorim
  • creion pt decor alimentar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort LA MULTI ANI:

Blat

Intr-un bol  adaugam  ouale si zaharul  pe care  le batem  foarte bine,  dupa care adaugam faina putin cate putin dupa care adaugam apa si continuam sa amestecam  dupa  care  adaugam si praful de copt. Am folosit o tava de  diametru 26 cm . Am invelit fundul tavii cu hartie de copt si bordurile cu unt si faina. Dam tava  la cuptor preincalzit pentru 30-40 min. 

Este de preferat sa se  faca  blatul cu o zi inainte pt a  fi usor de taiat. 

Batem frisca  care a  stat la frigider si este destul de rece. 

Piersicile le-am lasat la scurs intr-o sita  si cu siropul am insiropat blatul de  tort. 

Pe  primul strat de tort adaugam frisca pe care o intindem  foarte bine  peste care am adaugat o piersici taiate cubulete si am  continuat asa pana la ultimul strat de tort.

Ornam cu frisca si bordurile tortului peste care incepem sa aruncam fulgii de ciocolata pana acoperim bordurile acestuia.

Am mai ramas cu o piersica si am facut ca  o floricica pe tort, si m-am jucat  un pic cu poshul si am facut acolo niste stelute si cu ceva culoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort LA MULTI ANI" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de capsuni