Tort laptop

de claudiaO in Torturi, 11 Feb 2014 | 1628 vizualizari

 

Sotul meu este foarte atasat de laptop...de fapt cu el isi petrece mare parte din zi...asa ca...de ziua lui, acum 2 ani jumate, la implinirea varstei de 30 de ani, i-am facut cadou un tort laptop :DDDD...creatie proprie

 

INGREDIENTE

  • Baza tortului este facuta din combinatia Brownie cappuccinio si blat de cacao cu crema de afine - reteta aici : http://www.bucataras.ro/retete/tort-festiv-55039.html si acoperit cu ciocolata cca 250 gr topita impreuna cu 50 ml frisca lichida. Laptopul in sine este facut din :
  • Blat de cacao - ingredinte x 2:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • Crema de menta:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 250 gr frisca
  • 100 gr unt
  • esenta de vanilie dr. Oetker
  • colornat verde
  • Glazura de ciocolata si pasta de zahar pentru modelat. Capacul laptopului este realizat din 2 foi de pandispan cu cacao din comert lipite intre ele cu ciocolata - ca stea teapan :D
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort laptop:

Blatul de cacao - batem albusul spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem pana se formeaza o spuma tare; frecam galbenusurile cu uleiul si adaugam peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam cu o spatula de sus in jos ca sa nu se lase. Dam la cuptor in tava de 30x40 cm cca 30 minute. Am facut compozitie dubla si am copt 2 blaturi.


Crema de menta: pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic si lasam la racit; frecam untul spuma si amestecam cu budinca racita, apoi amestecam cu frisca batuta bine. Punem esenta si colorant atat cat dorim de puternic gustul si culoarea.


Asamblam laptopul :P - foaie de cacao, crema de menta, apoi ultima foaie. Ungem blatul cu putin unt topit ca sa putam aseza pasta de zahar.


Tot din pasta de zahar au fost realizate si tastele.

 

TIPS-URI

1

capacul era sustinut din spate cu 2 bete de frigarui pt o mai buna stabilitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort laptop" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

11.02.2014, 22:11

claudiaO 1

12.02.2014, 09:12

diana_k 1

12.02.2014, 16:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si frisca