Tort Lilik

de lilik in Torturi, 21 Oct 2010 | 2823 vizualizari

 

Auguri lilik...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 6 linguri de apa calduta
  • vanilie
  • pt crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte rece
  • 1 vanilie
  • 200 gr fructe de padure
  • 300 ml frisca lichida
  • pt ornat:
  • frisca,fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lilik:

Blatul:


punem ouale,zaharul,vanilia si apa intr-un vas mai mare si batem cu mixerul timp de cca 15-20 de min pana se umfla bine, apoi adaugam faina cernuta si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava si punem compozitia obtinuta,dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min.


Crema:


batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam faina cernuta, amestecand mereu. cand compozitia devine omogena varsam incet laptele si amestecam ,apoi punem vanilia. punem compozitia intr-o oala si punem pe foc mic. lasam sa fiarba minim 2 minute amestecand mereu sa nu faca cocoloase. cand crema s-a racit adaugam fructele de padure zdrobite putin inainte,le omogenizam,apoi adaugam frisca batuta.


facem un sirop din 250-300 ml apa,100 gr zahar si 1 paharel de martini.il lasam pe foc pana se topeste zaharul.


taiem blatul si il umezim cu siropul obtinut,punem pe o bucata crema,o intindem uniform si acoperim cu cealalta bucata pe care o vom umezi. punem frisca deasupra si o intindem pe toata suprafata tortului,apoi fiecare decoreaza dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lilik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

La Ancuta 1

22.10.2010, 01:17

La multi ani si multa sanatate.

RuxyRux 1

14.11.2010, 20:30

La multi ani fericiti Lilik...dar acest tortulet e chiar minunat!

alba_zori 1

20.11.2012, 19:30

ce bun tort,am vazut toate retetele tale,bune,sti sa gatesti bine draga mea,te pup

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Trio de humus reteta
  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturugă de Crăciun

de Ancutsa 6

ieri la 19:43

 Supa cu baby  spanac si smantana

ieri la 14:34

Piure de dovleac copt, congelat

ieri la 09:33

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

pe 06.12 la 20:01

RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme