Tort Medena

de leoflori in Torturi, 4 Iun 2009 | 16534 vizualizari

 

banane+crema de vanilie+frisca = desert racoritor

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. rulada :6 oua 6 linguri faina 6 linguri zahar 1/2 lingurita praf copt
  • Crema de vanilie
1 litru lapte ( mi-a iesit crema cam moale, puneti mai putin lapte) 2 plicuri budinca vanilie 7 linguri faina cernuta 6 linguri zahar 180 gr. unt / marga zahar pudra dupa gust 4-5 banane
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Medena:

 

Rulada :Amestecam albusurile cu zaharul si mixam pana se fac bat, apoi adaugam galbenusurile pe rand si la urma faina amestecata dinainte cu praf de copt.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 10-15 minute pana devine aurie.O rasturnam cu tot cu hartia de copt pe un servet de bucatarie , rulam si lasam la racit.
Este o rulada pandispan obisnuita, toate stim diferite compozitii.Dupa ce se raceste, desfacem din servet, desprindem hartia de copt si ungem cu putin gem, nu prea mult, ca sa nu curga.Rulam din nou si taiem toata rulada felii.
Crema:Amestecam cu cateva linguri de lapte praful de budinca+faina+zaharul.
Restul de lapte il punem la fiert.
Punem amestecul in laptele care fierbe si lasam 1 minut la foc mic, amestecand mereu.
Transferam in alt vas si lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem untul taiat cubulete si zahar pudra. si mixam bine.
Pe fundul si pe marginile unei tavi rotunde punem felii de rulada.
Punem jumatate din crema.Nivelam si asezam bananele cat de cat intr-un cerc, le taiem putin ca se la aranjam cat mai bine.Punem si restul de crema.Acoperim cu frisca (300 ml frisca lichida batuta) , ornam, dam la rece si taiem a 2-a zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Medena" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Ioana