Tort Medena

de leoflori in Torturi, 4 Iun 2009 | 12264 vizualizari

 

banane+crema de vanilie+frisca = desert racoritor

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. rulada :6 oua 6 linguri faina 6 linguri zahar 1/2 lingurita praf copt
  • Crema de vanilie
1 litru lapte ( mi-a iesit crema cam moale, puneti mai putin lapte) 2 plicuri budinca vanilie 7 linguri faina cernuta 6 linguri zahar 180 gr. unt / marga zahar pudra dupa gust 4-5 banane
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Medena:


Rulada :Amestecam albusurile cu zaharul si mixam pana se fac bat, apoi adaugam galbenusurile pe rand si la urma faina amestecata dinainte cu praf de copt.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 10-15 minute pana devine aurie.O rasturnam cu tot cu hartia de copt pe un servet de bucatarie , rulam si lasam la racit.

Este o rulada pandispan obisnuita, toate stim diferite compozitii.Dupa ce se raceste, desfacem din servet, desprindem hartia de copt si ungem cu putin gem, nu prea mult, ca sa nu curga.Rulam din nou si taiem toata rulada felii.

Crema:Amestecam cu cateva linguri de lapte praful de budinca+faina+zaharul.

Restul de lapte il punem la fiert.

Punem amestecul in laptele care fierbe si lasam 1 minut la foc mic, amestecand mereu.

Transferam in alt vas si lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem untul taiat cubulete si zahar pudra. si mixam bine.

Pe fundul si pe marginile unei tavi rotunde punem felii de rulada.

Punem jumatate din crema.Nivelam si asezam bananele cat de cat intr-un cerc, le taiem putin ca se la aranjam cat mai bine.Punem si restul de crema.Acoperim cu frisca (300 ml frisca lichida batuta) , ornam, dam la rece si taiem a 2-a zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Medena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adry88 1

08.05.2011, 13:24

BuburuzaBubu 1

13.07.2012, 00:57

Arata tare bine!Felicitari!

babi5 1

08.11.2013, 14:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tortulet rapid